Ford Kuga 1.6 EcoBoost 182 PS AWD «PowerShift»


Το Kuga δεν είναι απλώς ένα ικανό και εκτός δρόμου SUV όχημα...

  • 14/12/2014

Το Kuga δεν είναι απλώς ένα ικανό και εκτός δρόμου SUV όχημα, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης «iAWD», δεν έχει μόνο τη φήμη ενός αυτοκινήτου με ξεχωριστή οδική συμπεριφορά για την κατηγορία. Διακρίνεται και για την πρακτική «πλευρά» του.

Η τελευταία έχει να κάνει με τόσο με τη δυνατότητα μερικής διαμόρφωσης του πίσω καθίσματος -αναφορικά με το εσωτερικό του- όσο κυρίως με την τεχνολογία που επιτρέπει στον επιβάτη να ανοίγει την πόρτα του χώρου αποσκευών χωρίς να χρειάζεται να αφήσει τα πράγματα που αυτός κουβαλάει εκείνη την στιγμή.

Η αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του Kuga, ωστόσο η ευκολία από αυτή είναι δεδομένη. Εν συντομία, το «κλειδί» εκπέμπει σήμα και πλησιάζοντας ο οδηγός (ή ο επιβάτης, εν γένει) προς το αυτοκίνητο, το σύστημα το αναγνωρίζει και ξεκλειδώνει τις πόρτες.

Αν ο επιβάτης κρατά πράγματα στα χέρια του και δεν θέλει να τα ακουμπήσει στο έδαφος ή στο όχημα για να ανοίξει κάποια από τις πόρτες του οχήματος, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να πάει στο πίσω μέρος του οχήματος και να κινήσει το πόδι του κάτω από τον εκεί προφυλακτήρα.

Αισθητήρας «αντιλαμβάνεται» την κίνηση και μέσω ηλεκτρομηχανισμού ανοίγει την πίσω πόρτα και ο επιβάτης μπορεί να τοποθετήσει τα πράγματα ή τις αποσκευές του στο πορτμπαγκάζ. Η πόρτα κλείνει αυτόματα όταν αυτός πιέσει τον κατάλληλο διακόπτη που υπάρχει σε αυτή.

Πλήρες «πακέτο»

Εκτός από τα παραπάνω, στη συγκεκριμένη έκδοση κάποιος μπορεί να επωφελείται επίσης από την ευκολία του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη («PowerShift») και την τετρακίνηση. Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις καλές επιδόσεις που προσδίδει ο 1.6 Ecoboost των 182 PS. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 9,7 sec ενώ η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 200 km/h.

Σε ό,τι αφορά τη μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του, είναι 7,7 lt/100 km. Στην πράξη, απαιτούνται τουλάχιστον 10,9 lt/100 km καυσίμου ως μέση κατανάλωση, τιμή σχετικά καλή για τα περισσότερα από 1.600 kg που ζυγίζει η συγκεκριμένη έκδοση.

Η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα είναι 179 g/km που σημαίνει ότι απαιτούνται 402,75 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας.

Η τιμή αγοράς του τετρακίνητου Kuga 1.6 Ecoboost των 182 PS με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «PowerShift» ξεκινά από τα 28.895 συμπεριλαμβανομένου και του οφέλους απόσυρσης.

Όποιος δύναται να τα διαθέσει θα αποκτήσει ένα όχημα που διακρίνεται για την σχεδίασή του, εντός και εκτός, το καλό επίπεδο εξοπλισμού και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, την ευρυχωρία του εσωτερικού και του πορτμπαγκάζ και βεβαίως την οδική συμπεριφορά του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ FORD