Michelin Pilot Sport 4 SUV: Το εξειδικευμένο ελαστικό για τα SUV


Με καινοτομική σχεδίαση και τεχνολογίες, η Michelin λανσάρει ένα νέο ελαστικό που έχει εξελιχθεί προκειμένου να καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παντός τύπου SUV.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ, ΦΩΤ.: MICHELIN
  • 25/4/2019

Με δεδομένη την συνεχή ανάπτυξη της κατηγορίας των SUV η Michelin, ο γαλλικός κολοσσός έκανε το αυτονόητο, να δημιουργήσει δηλαδή ένα πολύ εξειδικευμένο ελαστικό για τον τύπο αυτών των αυτοκινήτων, που ως γνωστό έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με ένα επιβατικό σε ότι αφορά το κέντρο βάρους, την αεροδυναμική, αλλά και το set up των αναρτήσεων που επηρεάζουν τα οδικά τους χαρακτηριστικά.

Ο λόγος για το Michelin Pilot Sport 4 SUV, το οποίο στοχεύει να αυξήσει τα επίπεδα ασφαλείας σε ότι αφορά τις ιδιότητές του στην πρόσφυση ακόμη και στις πιο ολισθηρές επιφάνειες, στη μείωση του θορύβου και ακόμη περισσότερη άνεση.

Μια πρώτη εικόνα για τις δεξιότητες του νέου ελαστικού πήραμε από την παρουσίαση που έκανε η Michelin στη Βουδαπέστη, οδηγώντας σε αυτοκινητόδρομο και για περισσότερα από 200 χλμ., μεγάλα και premium SUV (Audi Q7, BMW X5, Mercedes_Benz GLC και G-Class, Jaguar F-Type, Land Rover Evoque, Volvo XC90, VW Touareg και Skoda Kodiaq RS). Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Michelin δεν μας έδωσε τη δυνατότητα άμεσης σύγκρισης με τον ανταγωνισμό, ξεκάθαρη ήταν η καταλληλότητα των Michelin Pilot Sport 4 SUV σε αυτόν τον τύπο των αυτοκινήτων αναφορικά με την πρόσφυση, την ποιότητα κύλισης, την άνεση, αλλά και τον χαμηλό θόρυβο ακόμη και σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Η αποστολή στην Ουγγαρία μαζί με την δοκιμή του ελαστικού, συνέπεσε και με την προϊοντική του παρουσίαση από στελέχη του γαλλικού ομίλου στο εργοστάσιό που διατηρεί έξω από την Βουδαπέστη, το οποίο και άνοιξε τις πύλες του στα πιο... ενδότερα για να δούμε ιδίοις όμμασι το πώς δημιουργείται σε όλες τις φάσεις ένα ελαστικό. Από την πρώτη ύλη μέχρι τη μορφοποίηση, τη σχεδίαση του πέλματος, αλλά και τον ποιοτικό έλεγχο από το ανθρώπινο χέρι ώστε να μην υπάρχουν αστοχίες. Ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα η εμπειρία, αφενός γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους από εμάς, αφετέρου βγήκαν και ειδήσεις, όπως για παράδειγμα για κάποια μελλοντικά ελαστικά που επιζητά πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία (είναι σαφές ότι οι όποιες αλλαγές επιφέρει η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση στα αυτοκίνητα έχει ανάλογες επιδράσεις και στα ελαστικά), με πιο χαρακτηριστικό τη σχεδίαση ελαστικών διαστάσεων 22 και 23 ιντσών (!) που ετοιμάζει η Michelin για εταιρείες όπως η Tesla και η KIA Motors. Σε ό,τι αφορά το λανσάρισμά του, σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε 53 διαστάσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Michelin Pilot Sport 4 SUV

Προσφέρει κορυφαία άνεση και απόλαυση οδήγησης του sport SUV, σε ασφαλείς συνθήκες βρεγμένου και στεγνού οδοστρώματος, και, ταυτόχρονα, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του. Η Michelin πέτυχε να συνδυάσει τα παραπάνω χαρακτηριστικά χάρη στις τεχνολογίες Motorsport και στις καινοτομίες που διαθέτουν τα τελευταία ελαστικά για τη Formula E.

Ασύμμετρο σχέδιο σκαλίσματος

Το νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport 4 SUV προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του χάρη στην ασύμμετρη σχεδίαση του πέλματός του: το εξωτερικό μέρος για συνθήκες στεγνού οδοστρώματος και το εσωτερικό μέρος για συνθήκες βρεγμένου οδοστρώματος. Διαθέτει ένα νέο μείγμα γόμας με ειδικά, λειτουργικά και καινοτόμα ελαστομερή και πυρίτιο. Για να βελτιστοποιήσει την ακρίβεια στην οδήγηση, το η δομή του πέλματος ενσωματώνει την τεχνολογία «Dynamic Response», μία υβριδική ζώνη ενίσχυσης, κατασκευασμένη από αραμίδη και νάυλον.

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Ενώ η ασύμμετρη σχεδίαση προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση, το νέο ελαστικό της Michelin προσφέρει και εξαιρετική διάρκεια ζωής, χάρη στα άκαμπτα μπλοκ πέλματος και τα διπλά λινά του σκελετού.

Μέγιστη άνεση – ελάχιστος θόρυβος

Το ελαστικό σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση με ασφάλεια, στους οδηγούς των premium SUV με επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο. Παράλληλα βελτιώνει την άνεση στην οδήγηση και μειώνει το θόρυβο.

Σχεδιασμός Premium Touch

Διαθέτει την τεχνολογία «Michelin Premium Touch» στα πλευρά, με βελούδινες λεπτομέρειες. Έτσι, το νέο ελαστικό ενισχύει την εντυπωσιακή εμφάνιση των premium αυτοκινήτων. Διαθέτει, επίσης, προστατευτικά ζάντας για να προστατεύει τις ζάντες από τα κράσπεδα και τα εμπόδια όταν οδηγείτε.

Νο1 στα ανεξάρτητα τεστ

Το νέο ελαστικό είναι το αποτέλεσμα της μοναδικής τεχνογνωσίας της Michelin. Αναπτύχθηκε από μηχανικούς με πάθος για τη δουλειά τους και ήρθε για να θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία του, όπου είναι, ήδη, νούμερο 1. Κατά τη διάρκεια ανεξάρτητων δοκιμών που πραγματοποίησε η TUV SUD στη Γερμανία, το MICHELIN Pilot Sport 4 SUV αναδείχθηκε πρώτο μεταξύ 6 ανταγωνιστών του σε βασικούς τομείς επιδόσεων.

  • Συγκεκριμένα, σε στεγνό οδόστρωμα το MICHELIN Pilot Sport 4 SUV φρενάρει 1,8 μέτρα νωρίτερα από το μέσο όρο των ανταγωνιστών του.
  • Σε βρεγμένο οδόστρωμα, όταν είναι καινούριο, φρενάρει 3,15 μέτρα νωρίτερα από το μέσο όρο των ανταγωνιστών του.
  • Η διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος μεγαλώνει όταν συγκρίνουμε φθαρμένα ελαστικά – τότε, το MICHELIN Pilot Sport 4 SUV φρενάρει 5,2 μέτρα νωρίτερα από το μέσο όρο των ανταγωνιστών του.
  • Σε βρεγμένη πίστα μήκους 1.050 μέτρων, το MICHELIN Pilot Sport 4 SUV είναι 2,88 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το μέσο όρο των ανταγωνιστών του.
  • Το MICHELIN Pilot Sport 4 SUV προσφέρει 9.100 περισσότερα χιλιόμετρα σε σύγκριση με το μέσο όρο των ανταγωνιστών του.