Οδηγούμε στην Ελλάδα την ηλεκτροκίνητη Ford Mustang Mach-E


Οι πρώτες οδηγικές εντυπώσεις από την ηλεκτρική Mustang. Tι καινούργιο φέρνει στην κατηγορία, η αυτονομία και οι τεχνολογίες που ενσωματώνει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
  • 9/7/2021

Την είδαμε, την αναλύσαμε, τη μελετήσαμε όσο λίγα αυτοκίνητα. Μάθαμε τι είναι, από τι όνειρα και τεχνολογία και προσδοκίες και ιστορία είναι φτιαγμένη και τώρα, οδηγούμε τη νέα Ford Mustang Mach-E στη χώρα μας.

Κύριες, κύριοι (και next gen drivers) η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E είναι εδώ και δεν περνά απαρατήρητη. Είναι το άλογο στη μάσκα, είναι η σχεδίαση ενός υπερυψωμένου κάτι-σαν-liftback SUV που έχει κάνει τους Αμερικανούς να έχουν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την… ασέβεια απέναντι στο πρώτο Pony car και την κληρονομία που έχει εδώ κι εξήντα σχεδόν χρόνια.

To εσωτερικό είναι όσο μίνιμαλ ήταν και στην πρώτη Mustang μόνο που τώρα το χρώμιο έχει δώσει τη θέση του στα pixel με γιγάντιες HD οθόνες (με την κεντρική να είναι αφής 15,5 ιντσών!) που αναλαμβάνουν το… πιλοτάρισμα του αυτοκινήτου (γίνεται και ημιαυτόνομη οδήγηση).

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ FORD MUSTANG MACH-E - TIMEΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Άρτια ποιότητα κατασκευής (Έλα Elon για να δεις!) και προσεγμένα υλικά συμπληρώνουν την εικόνα ενός… tablet με τιμόνι. Κρίμα που δεν υπάρχουν περιστροφικοί αεραγωγοί, έτσι για το θρυλικό του πράγματος. Η θέση οδήγησης με το πάτωμα/μπαταρία είναι πιο πολύ αυτή ενός σπορ αυτοκινήτου κι όχι ενός SUV καθώς αν και ψηλά, κάθεσαι πολύ κοντά στο πάτωμα.

Η Ford Mustang Mach-E διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα εκδόσεων με κίνηση στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς. H αρχή γίνεται με την Mustang Mach-E 269 ίππων με μπαταρία 75kWh, κίνηση στους πίσω τροχούς και τιμή €51.587 με επιδότηση. Ακολουθεί η έκδοση με μπαταρία 98kWh, κίνηση στους πίσω τροχούς, απόδοση 294 ίππους και τιμή από € 62.959 (με αυτονομία στα 610 km!). Περνώντας στα «καλά νέα της ημέρας» υπάρχει η AWD Mach-E με μπαταρία 75kWh, ισχύ 269 PS και τιμή στα € 63.474 και τέλος η έκδοση AWD 351 PS με μεγάλη μπαταρία 98 kWh και τιμή στα € 68.712.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ήταν το τέλειο σκηνικό για την πρώτη οδηγική μας επαφή με αυτοκίνητα άρτι αφιχθέντα εκ Γερμανίας, σε αυτήν την ισχυρή, τετρακίνητη έκδοση των 351 ίππων, καλεσμένοι της Ford Motor Hellas. Αδημονούσαμε να δούμε πώς κινείται ένα αυτοκίνητο με τις κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες ενός ηλεκτρικού μοντέλου και τις οδηγικές περγαμηνές μιας Mustang (sorry guys, εμείς στην Ελλάδα δε λέμε όχι στη σύμπραξη ενός αλόγου με ηλεκτρόνια).  

Όμορφο ζύγισμα, προγράμματα οδήγησης Whisper, Active και Untamed, για custom made οδήγηση και συνθετικός ήχος που θέλεις να τον ακούς συνεχώς. Μπορεί να είναι ήσυχη και εκρηκτική αναλόγως του προγράμματος αλλά σε κάθε περίπτωση κάνει τη σπορ οδήγηση πρακτική ελέω SUV χαρακτήρα και διασκεδαστική ελέω Ford. Επίσης η Ford έχει μεριμνήσει έτσι ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία φόρτισης μέσω διαφορετικών παρόχων χάρη στο σχήμα FordPass.

Περισσότερα για το νέο άσσο στο μανίκι της ηλεκτροκίνησης και της Ford, μπορείτε να διαβάσετε στο Car and Driver Αυγούστου που κυκλοφορεί στις 31/7. Μέχρι τότε παραμείνετε… φορτισμένοι.