BMW Σειρά 2 Coupe: Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση


Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουμε εξασφαλίσει από την επερχόμενη BMW Σειρά 2 Coupe που αυτή τη φορά τη δείχνουν με λιγότερο καμουφλάζ, καθώς πλησιάζουμε στο επίσημο ντεμπούτο της.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 23/6/2021

Αυτά τα δύο πρωτότυπα της νέας BMW Σειράς 2 Coupe που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nürburgring και στους δρόμους του Μονάχου φορούν λιγότερο καμουφλάζ από ό,τι είχαμε δει ως τώρα και μπορούν να μας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Έχουμε λοιπόν μία πολύ καλή πρώτη ιδέα για την εμφάνιση του βαυαρικού μικρού κουπέ στο μπροστινό άκρο με το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων και της μάσκας. Και όπως αναμενόταν, τα νεφρά της τελευταίας διατηρούν ένα «λογικό» και πιο διακριτικό μέγεθος, αποφεύγοντας τις «εξάρσεις» με την τεράστια μάσκα που έχουμε δει στη Σειρά 4.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η νέα Σειρά 2 Coupe θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, που είναι η ίδια με τη σειρά 3 και θα διατηρήσει την πισωκίνητη διαμόρφωση στις δικίνητες εκδόσεις.  

Οι επιλογές κινητήρα θα είναι δύο. Θα προσφέρεται ο 2λιτρος 4κύλινδρος turbo στην έκδοση 230i με απόδοση περί των 245 ίππων και ακολούθως στην M240i ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά, γνωστός από τις Σειρές 3 και 4.

Η απόφαση της γερμανικής εταιρείας είναι να καταργήσει την Cabrio έκδοση, ελπίζουμε όμως ότι το ίδιο δεν θα συμβεί με το μηχανικό κιβώτιο για την κουπέ με δεδομένη την ύπαρξη του αυτόματου στις αντίστοιχες εκδόσεις κινητήρα των Σειρών 3 και 4.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα της σε λίγους μήνες και αργότερα θα ακολουθήσει και η κορυφαία Μ2.