Δείτε αποκλειστικά το εσωτερικό της ηλεκτρικής Porsche Macan


Η επόμενη γενιά της Porsche Macan έρχεται το 2023, βασίζεται πάνω σε μία πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Audi και θα είναι πλήρως ηλεκτρική.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 29/6/2021

Η επόμενη γενιά της Porsche Macan θα είναι πλήρως ηλεκτρική. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αφού το έχει επιβεβαιώσει και η ίδια η Porsche. Αυτή τη φορά έχουμε τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο που βρίσκεται σε εκτενείς δοκιμές. Με την Porsche να κυκλοφορεί και δικές της φωτογραφίες από καμουφλαρισμένα πρωτότυπα πριν από λίγο καιρό, οι νέες φωτογραφίες μπορεί να μην μας δίνουν πολλά νέα, αλλά έχουμε πλέον και μία ιδέα από το εσωτερικό.

Το μικρότερο SUV της Porsche παρουσιάστηκε το 2014 και υπέστη το καθιερωμένο facelift το 2018, ενώ θα λάβει μερικές επιπλέον αναβαθμίσεις αργότερα φέτος. Όλα αυτά πριν την εντελώς νέα και πλήρως ηλεκτρική 2η γενιά που θα έρθει στις αγορές το 2023.

Η νέα Macan θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα με το αρκτικόλεξο PPE, που προέρχεται από τις λέξεις Premium Platform Electric, και η οποία έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Audi. Ενώ η πλατφόρμα για την επίσης ηλεκτροκίνητη Taycan σχεδιάστηκε για αυτοκίνητα με χαμηλό κέντρο βάρους, η PPE έχει σχεδιαστεί για αυτοκίνητα υψηλού κέντρου βάρους όπως η Macan, σύμφωνα με τον επικεφαλή μηχανικής της Porsche, Dr Michael Steiner. Όπως αναμένεται, η νέα Macan θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία μπαταριών 800 volt με την Taycan.

Η Audi πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα PPE για ένα επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο που φημολογείται ότι θα είναι το Q6 e-tron. Είναι πολύ πιθανό δε, ότι τόσο η Porsche όσο και η Audi θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα για περισσότερα ηλεκτρικά SUV στο μέλλον.

Στο δοκιμαστικό πρωτότυπο της Macan που βλέπουμε στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε τα φώτα να έχουν παρόμοιο σχήμα με της Porsche Taycan, ακόμη και αν το καμουφλάζ προσπαθεί να τα κρύψει. Το στυλ του αμαξώματος παραπέμπει περισσότερο σε κουπέ, με πτυσσόμενη πίσω αεροτομή. Μοιάζει πολύ δε με την Cayenne Coupe στις πλευρές του αμαξώματος και τις πίσω γωνίες.

Για την ώρα δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δύναμη της ηλεκτρικής Porsche Macan, αλλά σύμφωνα με τον Dr Michael Steiner, το ηλεκτρικό Macan θα ανεβεί στα επίπεδα απόδοσης των Turbo και Turbo S.

Η παραγωγή της ηλεκτρικής Macan λέγεται ότι θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022, με το μοντέλο να φθάνει στις αγορές το 2023. Το τρέχον Macan που τροφοδοτείται με μοτέρ εσωτερικής καύσης σχεδιάζεται να παραμείνει για μερικά ακόμη χρόνια για να πωλείται παράλληλα με την ηλεκτρική έκδοση.