Δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς από τα εμπρός και πίσω φώτα του νέου Hyundai Santa Fe (photos)


Η 5η γενιά του D-SUV της Hyundai ετοιμάζεται προς άμεση παρουσίαση, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερους χώρους.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 20/6/2023

Εδώ και πολλούς μήνες η Hyundai εξελίσσει την 5η γενιά του Santa Fe και όλα δείχνουν ότι πλησιάζουμε στην παρουσίασή της, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2023.

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εντοπίστηκε από τους συνεργάτες μας τις τελευταίες ημέρες και σε σχέση με προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις, υπάρχουν νεότερα και στις δύο πλευρές.

Πλέον, στο αυτοκίνητο δοκιμών είχαν τοποθετηθεί τα φωτιστικά σώματα παραγωγής και αυτό που ξεχωρίζει, στο εμπρός μέρος, είναι το σχέδιο των φώτων ημέρας (DRL), σε σχήμα H. Ίσως, μάλιστα, αυτό να αποτελεί ένδειξη για χρήση τους και σε επόμενα μοντέλα της φίρμας.

Παρά το έντονο καμουφλάζ στο πίσω μέρος, μπορούμε να διακρίνουμε τα φαρδιά φλας, τοποθετημένα χαμηλά στον προφυλακτήρα και δεν αποκλείεται η διάταξη Η να «συνεχιστεί» και στα πίσω φώτα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, παρά τη «μεταμφίεση», είναι το πιο τετραγωνισμένο σχήμα σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, αλλά και το μεγαλύτερο μήκος του. Αμφότερα θα συμβάλλουν στην αύξηση των προσφερόμενων χώρων, ενώ το πιο πιθανό είναι να έχει μεγαλύτερο πλάτος, αλλά και ύψος.

Στόχος των αλλαγών είναι να ανταγωνιστεί εμβληματικά μοντέλα της κατηγορίας, όπως το Land Rover Defender, αλλά και να συναγωνιστεί το KIA Sorento (του ομίλου Hyundai, μην ξεχνάμε), που τα πάει αρκετά καλά στις πωλήσεις.

Στις δύο άκρες του αμαξώματος υπάρχουν κενά στο καμουφλάζ, για τους αισθητήρες και τις κάμερες και όλα δείχνουν ότι συνολικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δοκιμής φέρει το αμάξωμα παραγωγής.

Από τη στιγμή που οι λήψεις έγιναν με το Santa Fe εν κινήσει, δεν ήταν εφικτό να υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό. Ωστόσο, από παλιότερες «συναντήσεις» με πρωτότυπα της 5ης γενιάς γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα infotainment και κεντρική κονσόλα «προσανατολισμένη» στις παροχές συνδεσιμότητας. Γι’ αυτό το λόγο ο επιλογέας ταχυτήτων αναμένεται να μετακινηθεί στην κολόνα του τιμονιού.

Η ισχύς του D-SUV με τις 3 σειρές καθισμάτων θα προέρχεται από μια ποικιλία κινητήρων, τόσο με ήπια υβριδική τεχνολογία όσο και με plug-in hybrid.