Το νέο Hyundai Santa Fe μεγαλώνει και αναβαθμίζεται (photos)


Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επόμενης γενιάς του Santa Fe δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Νοτιοκορεάτες για να ανταγωνιστεί πιο πολυτελή μοντέλα.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 2/11/2022

Εντοπίσαμε την επόμενη γενιά του Hyundai Santa Fe να πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Φαίνεται ότι θα μεγαλώσει λίγο και θα αποκτήσει ελαφρώς πιο τετραγωνισμένο σχήμα σε σύγκριση με την τρέχουσα έκδοση του Santa Fe. Ακόμη και με το καμουφλάζ θυμίζει αρκετά το Land Rover Defender, ένα αυτοκίνητο που έχει θεωρηθεί ως όχημα σύγκρισης τόσο στην Νότια Κορέα όσο και στη Γερμανία.

Οι πληροφορίες θέλουν την Hyundai να είναι αποφασισμένη να αναβαθμίσει το Santa Fe, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί πιο πολυτελή μοντέλα όπως το Defender και να το διαφοροποιήσει ακόμα περισσότερο από το KIA Sorento, με το οποίο μοιράζεται την ίδια βάση. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να πετύχει και αύξηση του αριθμού των πωλήσεων.

Έστω και κάτω από το έντονο καμουφλάζ, που παραποιεί σε αρκετά σημεία το σχήμα του αμαξώματος, μπορούμε να δούμε ότι η επόμενη γενιά του θα αποκτήσει κυματιστή γραμμή οροφής με μαυρισμένες κολώνες Α και Β. Το τετραγωνισμένο σχήμα θα έχει εφαρμογή και στα εμπρός φωτιστικά σώματα, με μοτίβο Η στα φώτα ημέρας. Παρόμοιο θα υπάρχει και στα πίσω φώτα.

Δεν είχαμε τη δυνατότητα πρόσβασης στο εσωτερικό του, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το ανανεωμένο μοντέλο θα έχει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, με τις οποίες πιθανότατα θα αλληλεπιδρούν οι επιβάτες μέσω οθονών αφής.

Από τη στιγμή που το Santa Fe είναι στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής του, δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μηχανικά του μέρη. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρχουν υβριδικά κινητήρια σύνολα, τόσο ήπιας μορφής (Mild Hybrid) όσο και plug-in hybrid εκδόσεις.

Η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει πότε θα αποκαλύψει το νέο Santa Fe, αλλά οι φήμες κάνουν λόγο για ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2023, ώστε να λανσαριστεί ως μοντέλο του 2024. Το Santa Fe της τρέχουσας γενιάς ξεκίνησε να πωλείται ως μοντέλο του 2019, λαμβάνοντας facelift για το 2021.