Είναι αυτό το Hyundai Ioniq 5 N;


Τι γνωρίζουμε ως τώρα για την… hot έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai, Ioniq 5 N.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 2/3/2022

Οι φήμες που θέλουν την Hyundai να έχει στα σκαριά την κορυφαία έκδοση του Ioniq 5 με το γράμμα Ν έχουν φουντώσει εδώ και καιρό. Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε συγκεντρώσει αποδεικνύουν ότι εκεί που υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά από την πλευρά της κορεάτικης φίρμας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 έχει συγκεντρώσει πολύ θετικά σχόλια από κοινό και ειδικούς για την εμφάνιση και την τεχνολογία του και η Hyundai φαίνεται ότι δε θα μείνει να δρέψει απλώς τις δάφνες της επιτυχίας του. Οι Κορεάτες ετοιμάζουν μία ισχυρότερη έκδοση του Ioniq 5 με το γράμμα Ν. Το πρωτότυπο που συλλάβαμε στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες να κάνει δοκιμές φαίνεται να δείχνει πιο σπορ σε εμφάνιση, χάρη στα χρώματα και το σλόγκαν του τμήματος N, "Don't just drive" (μην οδηγείς απλώς) κάνοντάς μας να ποντάρουμε ότι αυτή πρόκειται να είναι η έκδοση N που θα μπει στην παραγωγή.

Εξωτερικά ουσιαστικά δεν υπάρχουν ορατές αλλαγές, εκτός από τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και τα φαρδύτερα ελαστικά χαμηλού προφίλ. Η πιο σκληρή ανάρτηση και τα μεγαλύτερα φρένα θεωρούνται ότι θα δώσουν το παρόν στο Ioniq 5 N. Τα φαρδύτερα ελαστικά ανάγκασαν τη Hyundai να προσθέσει λίγο πλάτος στα φτερά και τους θόλους των τροχών.

Το καμουφλάζ με το μοτίβο του τμήματος Ν πιστεύουμε ότι έχει σκοπό να κρύβει τους προφυλακτήρες που θα έχουν μια πιο σπορ εμφάνιση.

Από πλευράς ισχύος, το Ioniq 5 Ν θα μπορούσε να έχει τη διαμόρφωση των 585 ίππων που έχουμε ήδη δει στο KIA EV6 GT. Εκτός αν η Hyundai κάνει την έκπληξη και έχει σκοπό να δώσει ακόμα περισσότερη ισχύ στο Ioniq 5 N.