Επανασχεδιάστηκε η Mercedes-AMG GLE 53 Coupe


Μεταξύ των αυτοκινήτων που εξελίσσονται στις δύσκολες καιρικές συνθήκες των σκανδιναβικών χωρών είναι και η επανασχεδιασμένη Mercedes-AMG GLE 53 Coupe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 12/2/2022

Ο συνεργάτης μας στον παγωμένο βορρά της Ευρώπης ήταν σίγουρος ότι είχε φωτογραφίσει όλα τα πρωτότυπα που εξελίσσει η Mercedes-Benz αυτό το διάστημα στην περιοχή. 

Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία τού επεφύλασσε μία ακόμα έκπληξη (όπως και σε εμάς, φυσικά). Κατά τη διάρκεια της καθημερινής εργασίας του, πέρασε εμπρός από τον φωτογραφικό φακό του ένα καμουφλαρισμένο όχημα της εταιρείας που δεν ήταν άλλο από την επανασχεδιασμένη Mercedes-AMG GLE 53 Coupe.

Στις εικόνες, βλέπουμε ότι και αυτή η κορυφαία εκδοχή τού πολυτελούς SUV μοντέλου με το έντονα κεκλιμένο αμάξωμα, είναι προστατευμένο από τα αδιάκριτα μάτια τόσο μπροστά όσο και το πίσω μέρος του, στο ύψος των φώτων και του εμπρός προφυλακτήρα. 

Σε αυτά τα σημεία υπάρχουν οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με πριν. Όπως μπορούμε να δούμε, τα εμπρός φώτα και ο εκεί προφυλακτήρας έχουν επαναδιαμορφωθεί σχετικά. Ιδίως ο δεύτερος είναι περισσότερο καλυμμένος σε σχέση με αυτόν στη Mercedes-AMG GLE 63, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχει περισσότερες αλλαγές, συγκριτικά 

Τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν αλλαγμένη εμφάνιση και δείχνουν να διαθέτουν και νέα γραφική απεικόνιση όταν ανάβουν, στοιχείο που μάλλον θα προσφέρει περισσότερο στυλ στη συγκεκριμένη εκδοχή του μοντέλου. Ο εκεί προφυλακτήρας δεν διαθέτει κάποιο κάλυμμα, συνεπώς είναι απαράλλακτος.

Προς το παρόν, ο συνεργάτης μας δεν είχε την ευκαιρία να φωτογραφίσει και το εσωτερικό της επανασχεδιασμένης Mercedes-AMG GLE 53 Coupe, ωστόσο το λογικό είναι πως το αυτοκίνητο θα διαθέτει την αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος MBUX.

Ο κινητήρας της δεν έχει αλλαγές αναφορικά με την απόδοσή του. Θυμίζουμε ότι είναι ο τρίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος, εξακύλινδρος σε σειρά ο οποίος διαθέτει ήπιο σύστημα υβριδικής διάταξης EQ Boost. Η μέγιστη ισχύ του είναι 435 PS/6.100 rpm και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 520 Nm/1.800-5.800 rpm. Η επανασχεδιασμένη Mercedes-AMG GLE 53 Coupe θα παρουσιαστεί αργότερα, εντός της χρονιάς.