Ετοιμάζεται το πανίσχυρο Hyundai Ioniq 5 N!


Η γκάμα Ν των Κορεατών έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται στην Ευρώπη με το λανσάρισμα των νέων i20 N, i30 N και Kona N και το ιδανικό συμπλήρωμα θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μέλος της, το «καυτό» Ioniq 5 Ν.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 22/9/2021

Η Hyundai θέλει να αποδείξει πως τα ηλεκτρικά μπορούν να είναι πανίσχυρα και επιθυμητά και ότι μπορεί να το κάνει με τον πιο πειστικό τρόπο. Κι αυτός είναι το επερχόμενο κορυφαίο Ioniq 5 Ν με ιπποδύναμη πάνω από 580 ίππους.

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Hyundai Ioniq5 Ν που εξασφαλίσαμε δείχνουν ένα μάλλον διαφορετικό μοντέλο από το κανονικό Ioniq 5, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι αυτή είναι η έκδοση Ν.

Εξωτερικά, δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές εκτός από τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και τα φαρδύτερα ελαστικά χαμηλού προφίλ. Η πιο σκληρή ανάρτηση και τα μεγαλύτερα φρένα θα βοηθήσουν το Ioniq 5 N να συνεχίσει την πορεία του.

Τεχνικά, η βάση του Hyundai Ioniq 5 με το διακριτικό “N” θα είναι η ολοκαίνουρια ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP, η οποία μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μέγιστης συνδυαστικής ισχύος άνω των 600 ίππων.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα υιοθετείται και από το συγγενικό Kia EV6 GT, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 585 ίππων. Η κίνηση θα φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και η μπαταρία των 77,5 kWh θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 405 χιλιομέτρων.

Το ντεμπούτο του Ioniq 5 στην έκδοση Ν, θα γίνει πιθανότατα μέσα στο επόμενο έτος.