Η ασυνήθιστη επιλογή της Porsche προϊδεάζει για μια «καυτή» έκδοση της Panamera (photos)


Όλα έμοιαζαν «φυσιολογικά» για την επόμενη γενιά της Porsche Panamera που κατασκοπεύσαμε, μέχρι τη στιγμή που είδαμε το πρωτότυπο από το πλάι.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 24/12/2022

Με τη σεζόν των χειμερινών δοκιμών να είναι σε εξέλιξη εδώ και μερικές εβδομάδες, υπήρξαν κάποιες εκπλήξεις μπροστά στο φωτογραφικό φακό μας.

Μία από αυτές είναι το συγκεκριμένο πρωτότυπο που σας παρουσιάζουμε σήμερα. Πρόκειται για την επόμενη γενιά της Porsche Panamera. Και τώρα μπορεί να αναρωτηθείτε: Ποια είναι η έκπληξη;

Η απάντηση βρίσκεται στην επιλογή της γερμανικής εταιρείας να εφοδιάσει το συγκεκριμένο πρωτότυπο της Panamera με ζάντες που έχουν μόνο ένα κεντρικό μπουλόνι. Ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουμε ξαναδεί σε μια Panamera. Η Porsche χρησιμοποιεί συνήθως τη συγκεκριμένη επιλογή στα αυτοκίνητα GT και στην 911 GTS.

Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ότι ετοιμάζει μια πιο «καυτή» έκδοση Panamera, όπως μία Turbo GT ή πλέον αυτός θα είναι ο κανόνας από εδώ και στο εξής για τα μοντέλα GTS της Panamera;

Προς επίρρωση των εκτιμήσεών μας, το μπροστινό μέρος φαίνεται επίσης πιο «επιθετικό», με τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, οπότε ελπίζουμε όντως να πρόκειται για μια πιο «αγριεμένη» έκδοση.

Βέβαια, η ομάδα ανάπτυξης τοποθετεί αυτοκόλλητα γύρω από τα εμπρός φωτιστικά σώματα για να κρύψει το σχήμα τους. Επίσης, υπάρχουν πάνελ γύρω από τις εισαγωγές αέρα στο κάτω τμήμα της μάσκας, κάτι που προϊδεάζει για σχεδιαστικές αλλαγές.

Στο πλάι, εκτός από τις διαφορετικές ζάντες που προαναφέραμε, διακρίνουμε τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Και πάλι η γερμανική φίρμα έχει τοποθετήσει πάνελ που καλύπτουν μέρος των εμπρός φτερών, αλλά και την κολόνα C.

Το «κρυφτό» συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, με ένα μεγάλο τμήμα του προφυλακτήρα να μην είναι ορατό, όπως και των εξωτερικών τμημάτων των φωτιστικών σωμάτων. Όσο για την εξάτμιση, αποτελείται από διπλούς κυκλικούς σωλήνες σε κάθε άκρη, έχοντας ενδιάμεσα τον διαχύτη, ο οποίος φαίνεται να μοιάζει με αυτόν της Cayenne Turbo GT.

Δεν κατέστη δυνατό να έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό, αλλά ελπίζουμε να το καταφέρουμε σε επόμενη «συνάντηση» μαζί της.

Η παρουσίαση της νέας Porsche Panamera αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2023.