Η Porsche Panamera του 2024 σε πρώτη προβολή!


Η Porsche ετοιμάζει τη νέα γενιά της Panamera με καλύτερη υβριδική τεχνολογία. Το εσωτερικό θα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της αμιγώς ηλεκτρικής Taycan.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CARPIX
  • 12/5/2022

Η νέα Panamera εμφανίστηκε σε δοκιμές με το αμάξωμα της επόμενης γενιάς ενώ φορούσε μια παραπλανητική... μεταμφίεση. Η κατασκοπευτική εικόνα δείχνει ότι η Porsche  ετοιμάζει άλλο ένα facelift, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για το μοντέλο 3ης γενιάς.

Για πρώτη φορά, η καμπίνα της Panamera του 2024 απαθανατίστηκε από τον φακό. Η πρώτη αλλαγή είναι η έλλειψη του ογκώδους λεβιέ για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Με μία πιο προσεκτική ματιά θα παρατηρούσε κανείς ότι ο λεβιές ταχυτήτων μοιάζει με... ξυριστική μηχανή και βρίσκεται στα αριστερά του συστήματος ψυχαγωγίας, όπου θα τον βρείτε και στην ηλεκτρική έκδοση της Panamera. Το κουμπί του ηλεκτρικού χειρόφρενου βρίσκεται πάνω από τον λεβιέ και όχι στα δεξιά του, όπως είναι εγκατεστημένο στο Taycan.

Σύμφωνα με τις φήμες, το πρωτότυπο της Panamera του 2024 εκτός από την κεντρική οθόνη ψυχαγωγίας είχε και μια οθόνη αφιερωμένη στον συνοδηγό. Όλο και περισσότερα πολυτελή οχήματα διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό και συνήθως προσφέρεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Με την πάροδο του χρόνου ίσως η δεύτερη οθόνη να βρίσκεται στον στάνταρ εξπλισμό.

Στο εξωτερικό, οι τετραπλές εξατμίσεις υποδηλώνουν ότι αυτή είναι μια από τις ισχυρότερες εκδόσεις της Panamera. Κάτω από το καπό περιμένουμε να δούμε δύο νέους βενζινοκινητήρες έναν V6 2,9 λίτρων και έναν V8 4,0 λίτρων εξοπλισμένους με ήπια υβριδική τεχνολογία. Επιπλέον, τα μοντέλα E-Hybrid λέγεται ότι θα διαθέτουν βελτιωμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες.

Όσον αφορά τα plug-in υβριδικά, μία πρόσφατη αναφορά λέει ότι θα έχουν μεγαλύτερη μπαταρία για να παρέχουν βελτιωμένη ηλεκτρική αυτονομία κίνησης. Επιπλέον, τα νέα PHEV μοντέλα θα επωφελούνται από την ταχύτερη φόρτιση.

Η νέα γενιά Panamera αναμένεται να παρουσιαστεί το 2024 και θα είναι η τελευταία Porsche  με κινητήρα εσωτερικής καύσης.