Η Audi μικραίνει την γρίλια του A4 Avant!


Η Audi φαίνεται πως θέλει να αλλάξει σχεδιαστική ρότα στο νέο A4 Avant και επενδύει σε μικρότερη γρίλια, αποχαιρετώντας τις τεράστιες που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 20/1/2022

Οι κατάσκοποι μας εντόπισαν το Audi A4 Avant επόμενης γενιάς στο χιονισμένο τοπίο που βρίσκεται για την πρώτη του χειμερινή δοκιμή.

Και ένα πράγμα που παρατηρούμε αμέσως είναι το γεγονός ότι η Audi μικραίνει ξανά τη μάσκα. Σε έναν κόσμο που όλοι ανταγωνίζονται για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη μάσκα, και  η Audi ήταν από τις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν σχεδιαστικά τις μεγάλες και επιβλητικές εμπρός μάσκες, τώρα κάνει το αντίθετο με την επόμενη γενιά του πολυτελούς μεσαίου της.

Το νέο A4 με τον εσωτερικό κωδικό B10 είναι πιο διακριτικό και κομψό στο εμπρός μέρος όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες. Τα εμπρός φώτα φαίνονται πιο επιθετικά και στενά από την τρέχουσα γενιά και όπως μπορούμε να δούμε τα πίσω φώτα εξακολουθούν να είναι απλώς σε πρωτότυπη μορφή ακόμα.

Ωστόσο, το συνολικό μέγεθος του αυτοκινήτου δείχνει να έχει αυξηθεί καθώς φαίνεται ότι σχεδόν ακουμπάει το μεγαλύτερο Α6 σε διαστάσεις.

Οι επιλογές κινητήρων θα συνεχίσουν να παραμένουν βενζίνης και ντίζελ, χωρίς να αποκλείεται αργότερα μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Πιθανότατα θα δούμε επίσης το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων να φεύγει με αυτή τη γενιά και η Audi να το εξοπλίζει μόνο με αυτόματο. Σίγουρα θα δούμε ένα sedan αμάξωμα και την έκδοση Allroad βασισμένη στο A4 Avant.

Το ντεμπούτο λέγεται ότι θα γίνει το 2023, επομένως υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.