Η BMW M2 «γυρνάει» στο Nurburgring!


Η επερχόμενη BMW M2 μοιάζει να είναι σχεδόν έτοιμη, κάνοντας μερικούς γρήγορους γύρους στο Nürburgring. Ο φακός συνέλαβε και ένα δεύτερο πρωτότυπο με το πακέτο M Performance.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 28/3/2022

Απόλυτα επιθετική πιάστηκε από το φωτογραφικό φακό η νέα BMW M2 με τις λεπτομέρειες του πακέτου M Performance να είναι παραπάνω από εμφανείς, παρά το καμουφλάζ. Έχουμε στην ουσία την ευκαιρία να δούμε και τις δύο εκφάνσεις της κορυφαίαςΜ2 με και χωρίς το έξτρα πακέτο Μ.

Ένα βήμα παραπέρα από την Μ2 που βλέπουμε να κάνει δοκιμαστικούς γύρους στο Nürburgring, η δεύτερη BMW M2 με το προαιρετικό πακέτο M Performance ξεχωρίζει από τις τετραπλές ενωμένες απολήξεις της εξάτμισης στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα, ένα σχέδιο που είδαμε πρώτη φορά στην Μ4 το 2020.

Εμπρός, διατηρείται η νέα όψη της Σειράς 2 Coupe με τις τετράγωνες εισαγωγές που βέβαια θα έχει πιο «άγρια» εμφάνιση ειδικά στον μπροστινό προφυλακτήρα για τις ανάγκες της έκδοσης Μ. Πίσω, ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή που είναι στηριγμένη πάνω στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Και τα φρένα τέλος, δηλώνουν την Μ φύση τους με τις μπλε δαγκάνες, χαρακτηριστικές των Μ δημιουργιών.  

Η BMW συνεχίζει να πιστεύει στα χειροκίνητα κιβώτια και η M2 θα προσφέρεται με βασική επιλογή το manual 6τάχυτο κιβώτιο, ενώ το 8τάχυτο αυτόματο θα είναι προαιρετικό. Το μικρό κουπέ των Γερμανών θα κληρονομήσει τον εξαιρετικό 6κύλινδρο σε σειρά 3λιτρο κινητήρα από την Μ4 με τον κωδικό S58, προφανώς με λίγο χαμηλότερη απόδοση από την μεγαλύτερη Μ4 για λόγους εσωτερικού ανταγωνισμού. Η ισχύς θα κυμαίνεται κοντά στους 450 ίππους, δηλαδή πολύ κοντά στην προηγούμενη Μ2 CS των 444 ίππων.

Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει αργότερα φέτος για τον εορτασμό του μισού αιώνα της M Division. Η BMW έχει και άλλα μεγάλα όπλα στο οπλοστάσιό της για το 2022, όπως τις M3 Touring, M4 CSL και το plug-in υβριδικό SUV XM σε μορφή παραγωγής.