Η BMW M5 γίνεται υβριδική!


Οι κατάσκοποι μας εντόπισαν για άλλη μια φορά ένα πρωτότυπο της υβριδικής Μ5 σε φάση δοκιμών εξέλιξης και έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 25/6/2022

Η BMWκαι ειδικά το τμήμα M είναι σε δημιουργικό οργασμό και οι παρουσιάσεις νέων μοντέλων διαδέχονται η μία την άλλη. Αυτό όμως δεν φαίνεται να σταματά σύντομα και σίγουρα όχι φέτος που το Μ Division γιορτάζει τα 50ά του γενέθλια.

Όχι, δεν είναι μόνο η Mercedes-AMG που πηγαίνει στην αγκαλιά της υβριδικής τεχνολογίας για να μειώσει τους ρύπους με τα νέα της κορυφαία μοντέλα. Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για τα νέα μοντέλα της BMW M όπως την νέα M5.

Οι κατάσκοποι μας εντόπισαν αυτό το πρωτότυπο της υβριδικής BMW Μ5 στους δρόμους γύρω από το Nürburgring και μέσα στη διάσημη πίστα και όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες τα υβριδικά αυτοκόλλητα είναι ξεκάθαρα ορατά.

Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την εμφάνιση της, καθώς παρά το πολύ βαρύ καμουφλάζ, τα εν λόγω πρωτότυπα της Μ5 Hybrid είναι περισσότερο mules, παρά έτοιμα για παραγωγή. Φυσικά, βλέπουμε από τώρα τα μεγαλύτερα φρένα, τους φαρδύτερους τροχούς και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πρωτότυπο, όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην M5.

Η ισχύς πιθανότατα θα προέρχεται από τον ίδιο κινητήρα που θα βρούμε στην επερχόμενη BMW XM, πράγμα που σημαίνει έως και 750 ??άλογα από έναν V8 twin turbo.

Το ντεμπούτο της Μ5 Hybrid θα γίνει πιθανότατα μέσα στο 2023.