H BMW X8 M είναι προ των πυλών!


Έχουμε εξασφαλίσει μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την εξέλιξη της υβριδικής νέας BMW X8 και της M παραλλαγής της.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 22/6/2021

Η επερχόμενη νέα X8 θα είναι το δέκατο συνολικά μοντέλο της σειράς Χ των Βαυαρών, ένα εξαιρετικά πολυτελές αυτόνομο μοντέλο με μοναδικό στυλ αμαξώματος που θα είναι πιο κοντά στο κουπέ στιλ των Χ4 και Χ6. Εννοείται πως θα βρίσκεται στην κορυφή της σειράς Χ της BMW και θα είναι ένα από τα πιο πολυτελή μοντέλα που προσφέρει η βαυαρική μάρκα.

Η χαρακτηριστική τεράστια μάσκα με τα μεγάλα νεφρά που διχάζει για την αισθητική της συνεχίζει να δίνει έναν επιβλητικό τόνο, ενώ ιδιαίτερα και πρωτότυπα για τα δεδομένα της εταιρείας θα είναι και τα εμπρός LED φωτιστικά σώματα, που θα χωρίζονται σε δύο τμήματα, ένα στοιχείο που αναμένεται δούμε και σε επόμενα μοντέλα.

Η νέα X8 θα προσφέρεται τόσο ως 4θέσια όσο και με συμβατική διάταξη 5 θέσεων, ως μία πιο θελκτική και σπορ παραλλαγή της 7θέσιας Χ7. Από την Χ7 θα δανείζεται και την βάση, όπως και τις κινητήριες μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να δούμε 6κύλινδρες εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ με υβριδική τεχνολογία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η νέα BMW X8 θα μπορούσε να προσφέρεται σε τρεις παραλλαγές. Η μία από αυτές θα είναι πιθανότατα ένα plug-in υβριδικό μοντέλο υψηλής απόδοσης. Με την ονομασία BMW X8 M45e, το τμήμα M Performance θα δώσει στο γερμανικό SUV ένα παρόμοιο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με την ναυαρχίδα της εταιρείας BMW 745e. Όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες, στο πίσω μέρος αυτό το πρωτότυπο έχει το αυτοκόλλητο "Hybrid Test Vehicle" που δείχνει ότι θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτή η έκδοση.

Ταυτόχρονα, εξελίσσεται μία πανίσχυρη έκδοση X8 M με τις φήμες να θέλουν να παράγει  ισχύ 750 ίππων στην πιο ισχυρή έκδοση της γκάμας, από έναν 4,4 λίτρων twin-turbo V8 και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Το ντεμπούτο της νέας BMW X8 αναμένεται να γίνει το 2022.