H εξέλιξη της full ηλεκτρικής Porsche Macan!


Ήταν θέμα χρόνου να δούμε και άλλες φωτογραφίες, μιας και είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η Porsche εξελίσσει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Macan για να διαδεχθεί το τρέχον best seller SUV από το Zuffenhausen.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 3/6/2022

Έχουμε στη διάθεση μας μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τον συνεργάτη φωτογράφο μας, ο οποίος συνέλαβε την ηλεκτρική Porsche Macan να βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης.

Από το σετ των φωτογραφιών μπορούμε να δούμε δύο διαφορετικά πρωτότυπα, με ελαφρώς διαφοροποιημένο σχεδιασμό, κάτι που μας υποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές εκδόσεις της ηλεκτρικής Macan.

Οι διαφορές στα σχέδια του εμπρός προφυλακτήρα πιθανότατα υποδεικνύουν το κανονικό μοντέλο και το Turbo, με μικρές εμφανισιακές διαφορές ανάμεσα σε εκδόσεις άλλης ισχύος του ίδιου μοντέλου, πράγμα στο οποίο μας έχει συνηθίσει η Porsche. Τα πρωτότυπα που θα μπορούσαν να είναι τα μοντέλα turbo με υψηλότερη απόδοση έχουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στις γωνίες του προφυλακτήρα.

Επιπλέον, έχουμε μία πιο καθαρή ματιά από το εσωτερικό σε ένα από τα πρωτότυπα της Macan που βρίσκονται για δοκιμές και μπορούμε να πούμε ότι το ταμπλό δεν φαίνεται να είναι παρμένο αυτούσιο από την Taycan. Η οθόνη με τα ψηφιακά όργανα πίσω από το τιμόνι φαίνεται να κάθεται χαμηλότερα, δίνοντας στο πάνω μέρος του ταμπλό μία διαφορετική εμφάνιση. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει απομακρυνθεί από την κεντρική κονσόλα και δεν έχει αντικατασταθεί με έναν μικρό διακόπτη στο ταμπλό όπως στην Taycan και στην επόμενη γενιά Panamera. Καθώς ο επιλογέας ταχυτήτων απομακρύνεται από την κεντρική κονσόλα, βλέπουμε ότι τα χειριστήρια κλιματισμού έχουν βρει το δρόμο τους σε αυτήν.

H εντελώς νέα και πλήρως ηλεκτρική 2η γενιά της Macan θα έρθει στις αγορές το 2023. Η νέα Macan θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα με το αρκτικόλεξο PPE, που προέρχεται από τις λέξεις Premium Platform Electric, και η οποία έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Audi. H νέα Macan θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία μπαταριών 800 volt με την Taycan.

Όπως είναι γνωστό, η παραγωγή της ηλεκτρικής Macan προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022, με το μοντέλο να φθάνει στις αγορές το 2023. Η τρέχουσα Macan που τροφοδοτείται με μοτέρ εσωτερικής καύσης σχεδιάζεται να παραμείνει για μερικά ακόμη χρόνια στην αγορά για να πωλείται παράλληλα με την ηλεκτρική έκδοση.