Η επόμενη γενιά του Renault Master όπως δεν την έχετε ξαναδεί (photos)


Το ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της γαλλικής φίρμας χάνει μέρος του καμουφλάζ του και ετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές στην «καρδιά» του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 25/6/2023

To Renault Master είναι το μεγαλύτερο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της γαλλικής φίρμας, που από το 2010 βρίσκεται στην 3η γενιά του. Έτσι έφτασε η ώρα για την πλήρη ανανέωσή του.

Έχουμε ήδη «κατασκοπεύσει» πρωτότυπά του να δοκιμάζονται σε χειμερινές συνθήκες. Την πρώτη φορά η πυκνή ομίχλη ήταν σύμμαχος στο έντονο καμουφλάζ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, οι συνεργάτες μας εντόπισαν τρία διαφορετικά πρωτότυπα: Ένα κλειστό θερμικό, ένα ηλεκτρικό και ένα θερμικό με ανοικτή καρότσα.

Πλέον, οι δοκιμές συνεχίζονται σε πιο θερμά κλίματα και συγκεκριμένα στη νότια Ευρώπη. Δύο πρωτότυπα παρουσιάστηκαν μπροστά στο φωτογραφικό φακό, αμφότερα θερμικά, κλειστού τύπου. Άλλωστε και στα δύο η απόληξη της εξάτμισης ήταν εμφανής.

Το καμουφλάζ έχει υποχωρήσει σε σχέση με πριν και μπορούμε να δούμε περισσότερα στοιχεία για τη σχεδίαση και συγκεκριμένα για το σχέδιο των εμπρός φωτιστικών σωμάτων και της μάσκας. Στο πίσω μέρος, τα φώτα έχουν κάθετη διάταξη και είναι πιο λεπτά.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προκύψει στα συστήματα κίνησης. Ήδη το Master είναι (και) ηλεκτρικό και δεν αποκλείεται να κάνει ένα ακόμα βήμα, περνώντας στην τεχνολογία των κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Άλλωστε, η Renault παρουσίασε πέρυσι στο Παρίσι το Master H2-TECH FCEV, ως πιλοτικό έργο LCV.

Ασφαλώς, οι θερμικοί κινητήρες diesel θα διατηρηθούν στη γκάμα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν και με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Η παρουσίαση του νέου Renault Master αναμένεται το 2024.