Αυτό είναι το νέο Renault Master, που θα έχει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (photos)


Το ελαφρύ επαγγελματικό όχημα των Γάλλων θα είναι διαθέσιμο σε διαφορετικούς τύπους αμαξώματος και ποικιλία κινητήριων συνόλων.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 10/3/2023

Πριν από περίπου 1,5 μήνα σας παρουσιάσαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επερχόμενης 4ης γενιάς του Renault Master, σε συνθήκες που ενίσχυαν το ήδη βαρύ καμουφλάζ του.

Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο πακέτο φωτογραφιών, το οποίο είναι πιο «καθαρό» και επιπλέον παρουσιάζει τρία διαφορετικά πρωτότυπα: Ένα θερμικό van, ένα ηλεκτρικό και ένα θερμικό με ανοικτή καρότσα.

Το ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της γαλλικής εταιρείας βρίσκεται στην 3η γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε το 2010. Έκτοτε έχει δεχθεί αρκετές αναβαθμίσεις, αλλά πλέον ήρθε η ώρα για την 4η γενιά.

Το καμουφλάζ παραμένει έντονο, ωστόσο στο εμπρός μέρος μπορούμε να διακρίνουμε την επανασχεδιασμένη μάσκα και τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα. Περνώντας στο πλάι, τα παράθυρα μοιάζουν μικρότερα από αυτά του τρέχοντος μοντέλου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κινητήρια σύνολα που θα διαθέτει. Ήδη το Master που κυκλοφορεί στους δρόμους διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, κάτι που αναμένεται να διατηρηθεί, όπως άλλωστε φαίνεται και από το πρωτότυπο με τη θύρα φόρτισης στο εμπρός φτερό.

Η EV εκδοχή θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία και αυξημένη αυτονομία, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν να υπάρχουν και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.

Ωστόσο, με την τεχνολογία συνεχώς να εξελίσσεται, υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να προκύψει και ηλεκτρική έκδοση με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (FCEV). Ήδη τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Renault παρουσίασε ένα σχετικό πρωτότυπο, με κωδική ονομασία H2TECH σε τρεις παραλλαγές (van, λεωφορείο και με ανοιχτή καρότσα), το οποίο βασίστηκε στο Master.

Το ντεμπούτο του νέου Renault Master αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2024.