Η «φροντίδα» της AMG και για την ηλεκτρική Mercedes EQE!


Με την Mercedes-AMG EQS53 να είναι πλέον έτοιμη μετά την επίσημη παρουσίασή της, οι μηχανικοί της AMG έχουν τώρα περισσότερο χρόνο για να πιάσουν δουλειά πάνω στο επόμενο μοντέλο της σειράς, την EQE.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 20/9/2021

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν τη Mercedes-AMG EQE 53 σε δοκιμές γύρω από τις εγκαταστάσεις της AMG στο Affalterbach και έχουμε αποκλειστικά τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Με τις ηλεκτρικές EQS και EQE να μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, πιθανότατα θα μοιραστούν και όλα τα τεχνικά μέρη στις εκδόσεις AMG. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα δούμε ένα σετ με διπλούς ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ έως 751 ίππους.

Άλλες φήμες όμως κάνουν λόγο για μόνο 680 ??ίππους για την EQE 53, για να αφήσει την απαραίτητη απόσταση από την αντίστοιχη EQS, η οποία με 761 «ηλεκτρικούς» ίππους θα συνεχίσει να παραμένει στην κορυφή. Αυτό θα το μάθουμε σύντομα, καθώς η EQE 53 δεν απέχει και πολύ από το επίσημο λανσάρισμά της, που αναμένεται να είναι χρονικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Στο πρωτότυπο μπορούμε να δούμε τα κεραμικά φρένα με τις χρυσές δαγκάνες πίσω από τις ζάντες πολλαπλών ακτίνων και επίσης μια μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Οι μεγάλοι τροχοί των 21 και 22 ιντσών έχουν τοποθετημένα ελαστικά Michelin με πολύ χαμηλό προφίλ.