Η ηλεκτρική Porsche Macan προ των πυλών!


Έχουμε στη διάθεσή μας μια νέα παρτίδα φωτογραφιών από την επερχόμενη ηλεκτρική νέα Porsche Macan. Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το ηλεκτρικό SUV της Porsche.

  • ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 22/11/2021

Η αμιγώς ηλεκτρική νέα Porsche Macan είναι στη φάση των τελικών δοκιμών εξέλιξης και περίπου σε ένα χρόνο από τώρα θα είναι έτοιμη για την επίσημη παρουσίασή της. Μέχρι τότε, μία ομάδα από τρία πρωτότυπα του ηλεκτρικού SUV της Porsche εμφανίστηκε μπροστά στο φωτογραφικό φακό των κατασκόπων μας.

Η νέα Macan θα βασίζεται στην νέα και αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα PPE, αρκτικόλεξο των λέξεων Premium Platform Electric, η οποία έχει αναπτυχθεί από την Porsche από κοινού με την Audi. Η πλατφόρμα PPE είναι σχεδιασμένη για αυτοκίνητα με ψηλό δάπεδο, όπως η Macan, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό της εταιρείας από το Zuffenhausen, Dr. Michael Steiner.

Η Audi πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα PPE για ένα επερχόμενο ηλεκτρικό SUV μοντέλο, που πιθανότατα θα ονομάζεται Q6 e-tron.

Προς το παρόν, δεν έχουμε καμία πληροφορία για την ισχύ της πλήρως ηλεκτρικής Porsche Macan, αλλά σύμφωνα με τον Dr. Michael Steiner, το ηλεκτρικό Macan θα «ανέβει» στα επίπεδα απόδοσης των Turbo και Turbo S.

Η τρέχουσα Macan με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μείνει για μερικά χρόνια ακόμα στην παραγωγή, για να πωλείται παράλληλα με την ηλεκτρική έκδοση.

Αυτή τη φορά, από τις κατασκοπευτικές εικόνες είχαμε την ευκαιρία να δούμε την αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή, όπως φαίνεται σε δύο από τα πρωτότυπα. 

Η παραγωγή του ηλεκτρικού Macan λέγεται ότι θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022, αλλά η επίσημη αποκάλυψη πρόκειται να γίνει νωρίτερα.