Η ηλεκτρική Porsche Macan στα χιόνια!


Συναντήσαμε μια ομάδα δοκιμαστών της Porsche σε ένα σταθμό φόρτισης στον κρύο Ευρωπαϊκό Βορρά και ήταν ξεκάθαρο ότι το πρωτότυπο που δοκιμαζόταν ήταν η ηλεκτρική Macan EV.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 15/12/2021

Με βάση τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που καταφέραμε να συλλέξουμε, φαίνεται πως το πρωτότυπο της ηλεκτρικής Macan EV είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, εντοπίσαμε όμως κάποιες λεπτομέρεις, όπως τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο.

H εντελώς νέα και πλήρως ηλεκτρική 2η γενιά της Macan θα έρθει στις αγορές το 2023. Η νέα Macan θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα με το αρκτικόλεξο PPE, που προέρχεται από τις λέξεις Premium Platform Electric, και η οποία έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Audi. Όπως αναμένεται, η νέα Macan θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία μπαταριών 800 volt με την Taycan.

Η παραγωγή της ηλεκτρικής Macan λέγεται ότι θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022, με το μοντέλο να φθάνει στις αγορές το 2023. Η τρέχουσα Macan που τροφοδοτείται με μοτέρ εσωτερικής καύσης σχεδιάζεται να παραμείνει για μερικά ακόμη χρόνια στην αγορά για να πωλείται παράλληλα με την ηλεκτρική έκδοση.