Η Lamborghini Huracan Sterrato είναι ένα off-road supercar!


Τι είναι αυτή η περίεργη και ασυνήθιστα ψηλή Lamborghini που βλέπουμε να δοκιμάζεται; Η απάντηση ακούει στο όνομα Huracan Sterrato και έχουμε τις πρώτες πληροφορίες.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 11/2/2022

Το 2019 ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε το όνομα Sterrato όταν η Lamborghini παρουσίασε το πρωτότυπο Sterrato, μια πρωτότυπη εκτός δρόμου έκδοση της Huracan.

Στα τέλη της φετινής χρονιάς η Lamborghini θα δώσει στον αυτοκινητιστικό κόσμο, ή τουλάχιστον σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, την έκδοση παραγωγής της Huracan Sterrato.

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αυτού του πρωτότυπου ακόμα Huracan Sterrato το δείχνουν στο φυσικό του περιβάλλον, σε συνθήκες παγετού και χιονιού και χιονισμένους δρόμους.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες, το αυτοκίνητο παραγωγής είναι σχεδιασμένο σε πιο ήπιους τόνους σε σύγκριση με το πρωτότυπο. Οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών λείπουν, αλλά η «σηκωμένη» ανάρτηση και οι ράγες οροφής παραμένουν.

Μπορούμε επίσης να δούμε μια προστατευτική πλάκα ολίσθησης στο κάτω μέρος μπροστά, τις περσίδες και μια εισαγωγή πάνω από τον κινητήρα για να λειτουργεί η ψύξη και ο κινητήρας να παίρνει λίγο καθαρό αέρα.

Ο V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων της Huracan αναμένουμε ότι θα είναι ουσιαστικά απαράλλαχτος και εδώ, αλλά πιθανότατα το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και το σύστημα AWD είναι ρυθμισμένα για καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Η περιορισμένη παραγωγή είναι το πλέον πιθανό σενάριο για την Huracan Sterrato, με έναν αριθμό μεταξύ 500 και 1.000 μονάδων να υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν.