H Mercedes-AMG GT έρχεται πάνοπλη!


Η Mercedes-AMG GT θα έχει δύο θέσεις και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στους πανίσχυρους V8 της AMG SL. Τι γνωρίζουμε ως τώρα για το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο της AMG. 

  • PHOTOS: CARPIX
  • 6/4/2022

Έχουμε μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την επερχόμενη Mercedes-AMG GT και αυτή τη φορά από δύο διαφορετικά πρωτότυπα και άρα εκδόσεις ισχύος, που πιθανότατα θα ονομάζονται GT63 και GT53. Οι GT63 και GT53 φαίνεται να ξεχωρίζουν από τις τετράγωνες απολήξεις της εξάτμισης για την πρώτη και τις τέσσερις στρογγυλές για τη δεύτερη.

Με την απόφαση να εξελίξει και να κατασκευάσει τη νέα AMG SL και την AMG GT στην ίδια πλατφόρμα, η Mercedes-AMG πήρε την απόφαση να «σκοτώσει» την AMG GT Roadster και να αφήσει την SL να πάρει τη θέση της.

Η AMG έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς της AMG GT. Η AMG GT φυσικά δεν θα είναι απλώς μια SL με σταθερή οροφή, ακόμα κι αν φαίνεται έτσι με την πρώτη ματιά. Η μάσκα είναι πιο χαμηλά και τα εμπρός φώτα έχουν διαφορετικό σχήμα και ελαφρώς πιο κάθετη θέση δίνοντας στην AMG GT ένα πιο «κακό» πρόσωπο.

Φυσικά το πλαϊνό προφίλ διαφέρει επίσης, με την fastback γραμμή οροφής του GT να είναι ορατή ακόμα και κάτω από το καμουφλάζ. Τα πίσω φώτα θα διαφέρουν επίσης σε σχέση με την SL για να δώσουν στη GT τη δική της εμφάνιση. Περιμένουμε ότι η GT θα παραμείνει 2θέσια, ενώ η SL είναι 2 2 θέσεων.

Η ισχύς, όπως και στην SL, θα προέρχεται από δύο V8 κινητήρες twin-turbo 4,0 λίτρων, που αποδίδουν 469 ίππους στην SL55 και 577 ίππους στην SL63. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί εάν αυτά τα νούμερα θα μεταφερθούν και στην GT. Αργότερα μπορεί να υπάρξει ακόμη και μια εξακύλινδρη επιλογή.

Το ντεμπούτο της AMG GT είναι προγραμματισμένο για το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου.