Η νέα BMW M135i xDrive δείχνει τις πρώτες σχεδιαστικές αλλαγές της (photos)


Η BMW ετοιμάζεται να ανανεώσει την Σειρά 1 και μπορούμε να δούμε περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες στην «καυτή» έκδοση M135i xDrive.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 9/11/2023

Η 3η γενιά της Σειράς 1 της BMW παρουσιάστηκε το 2019 και πλέον έχει φτάσει η ώρα για την ανανέωσή της. Εδώ και αρκετούς μήνες η γερμανική φίρμα εξελίσσει την facelift εκδοχή της, έχοντας βγάλει αρκετά πρωτότυπα στους δρόμους.

Αυτή τη φορά οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο που πιθανότατα αποτελεί την πιο «καυτή» τετρακίνητη M παραλλαγή Μ135i xDrive, η οποία στην τρέχουσα έκδοσή της αποδίδει 306 PS και 450 Nm από τον 2λιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης και χρειάζεται 4,8 sec. για τα 0-100 km/h, με τελική ταχύτητα 250 km/h.

Σε σχέση με προηγούμενες λήψεις, το καμουφλάζ έχει ελαφρώς υποχωρήσει στο εμπρός τμήμα, με αποτέλεσμα να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τη σχεδίαση του νέου προφυλακτήρα. Στο κάτω τμήμα υπάρχει μια μεγάλη τραπεζοειδής εισαγωγή αέρα, ενώ και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν τοποθετημένα τα φώτα παραγωγής.

Όσο για τη μάσκα, φαίνεται ότι και στη δική της σχεδίαση θα υπάρξουν μικροεπεμβάσεις, κάνοντάς την πιο λεπτή. Δυστυχώς το υπόλοιπο αμάξωμα παραμένει καλυμμένο, με εξαίρεση την οροφή και ένα μικρό τμήμα στο καπό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για αλλαγές στη σχεδίαση.

Αυτό ισχύει και για τα πίσω φωτιστικά σώματα, ωστόσο οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης παραμένουν εκτεθειμένες και προδίδουν την «ταυτότητα» της έκδοσης, μαζί με τους τροχούς και τις μεγαλύτερες δαγκάνες των φρένων.

Αν και δεν υπήρξε η δυνατότητα λήψεων από το εσωτερικό του οχήματος δοκιμής, γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων και διάφορες μικρές αλλαγές σε διάφορα σημεία του ταμπλό, αλλά και των χειριστηρίων.

Παλιότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ντεμπούτο της νέας BMW Σειράς 1 αναμένεται εντός του 2023, ωστόσο από τη στιγμή που πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα, το πολύ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW Σειρά 1 απέναντι στην Mercedes-Benz A-Class και τον premium ανταγωνισμό

H BMW X1 M35i xDrive «αγριεύει» και απογειώνεται με το 4κύλινδρο μοτέρ των 300 PS

Αυτή είναι η νέα BMW M3 Touring - Ο λόγος για τον οποίο ανανεώνεται «πρόωρα» (photos)