Αυτή είναι η νέα BMW M3 Touring - Ο λόγος για τον οποίο ανανεώνεται «πρόωρα» (photos)


Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες παρουσιάζουν τις αλλαγές της facelift έκδοσης σε σχέση με την υπάρχουσα, που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2022.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 1/11/2023

Η BMW παρουσίασε την πρώτη M3 Touring τον Ιούνιο του 2022, με την παραγωγή της να ξεκινά τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ωστόσο ήδη ξεκινά τη διαδικασία ανανέωσής της.

Μπορεί να μοιάζει πολύ… βιαστική επιλογή, αλλά είναι αλήθεια, καθώς οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπα να δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους. Η επιλογή της γερμανικής φίρμας έχει εξήγηση, καθώς η πρώτη station wagon M3 προέκυψε «αργά» στον κύκλο ζωής της σειράς 3, αν σκεφτεί κανείς ότι η M3sedan (αλλλά και η M4 coupe) κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η M4 convertible ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα, οπότε το «φρεσκάρισμά» τους το 2024 αποτελεί μια φυσιολογική εξέλιξη. Ωφελημένη από αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι η M3 Touring, η οποία θα υποδεχθεί τις αντίστοιχες αναβαθμίσεις.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε εντοπιστεί ένα αυτοκίνητο δοκιμών της νέας M3 sedan, ενώ νωρίτερα είχαμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές λήψεις και από τις νέες M4 Coupe και Convertible. Έτσι, γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες αλλαγές θα είναι στο εμπρός μέρος και γι’ αυτό η BMW φροντίζει να το «κρύβει» με το καμουφλάζ. Αντίθετα, όλο το υπόλοιπο αμάξωμα της νέας M3 Touring είναι εκτεθειμένο.

Ακόμα και έτσι, ωστόσο, οι κύριες διαφοροποιήσεις στο εμπρός τμήμα εντοπίζονται στα νέα φωτιστικά σώματα, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και μικρές διαφοροποιήσεις στον προφυλακτήρα. Όσο για το πίσω μέρος, η αναβάθμιση φαίνεται να περιορίζεται στα διαφορετικά γραφικά που θα έχουν τα φώτα.

Τέλος, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο και το πιο πιθανό είναι να διατηρηθεί ο 6κύλινδρος σε σειρά TwinPower Turbo κινητήρας 3,0 L που αποδίδει 510 PS και 650 Nm της υπάρχουσας τετρακίνητης M3 Competition Touring. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,6 sec. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αν και με το προαιρετικό πακέτο M Driver’s «ανεβαίνει» στα 280 km/h.

Η παρουσίαση της ανανεωμένης BMW M3 Touring αναμένεται εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάρπαστη η BMW M3 Touring – Αυξάνεται η παραγωγή για να καλυφθεί η υψηλή ζήτηση

Δείτε την BMW M3 Touring να «πετάει» στο Nurburgring Nordschleife (video)

H Manhart πάει την BMW M3 Touring σε άλλο επίπεδο με τις αναβαθμίσεις της (photos)