Η νέα BMW X6 M60i κάνει τις τελευταίες δοκιμές της


Ο διάδοχος της X6 M50i έρχεται με έναν νέο V8 κινητήρα και την ενιαία οθόνη του iDrive 8. Όλα όσα γνωρίζουμε για την νέα BMW X6 M60i.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:CARPIX
  • 6/6/2022

Πολλά δοκιμαστικά πρωτότυπα της ανανεωμένης BMW  X6 έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο καιρό να είναι σε φάση δοκιμών. Τόσο η "κανονική" όσο και η Μ έκδοση. Αυτή την φορά, μια νέα σειρά κατασκοπευτικών λήψεων δείχνει την νέα προσθήκη στη σειρά του coupe SUV της γερμανικής φίρμας.

Ο λόγος γίνεται για την ανανεωμένη X6 M60i, η οποία θα αντικαταστήσει την X6 M50i ως το κορυφαίο μοντέλο στη σειρά του SAV μοντέλου που βρίσκεται ακριβώς ένα σκαλί κάτω από την κορυφαία X6 M.

Οπτικά, το δοκιμαστικό πρωτότυπο μοιάζει σχεδόν απαράλλακτο από την κανονική X6. Το μπροστινό μέρος κρύβει πιο λεπτούς προβολείς κάτω από το καμουφλάζ και αναμένεται ότι το σύμπλεγμα φωτισμού θα αποκτήσει επίσης νέα γραφικά. Οι γρίλιες δεν θα μεγαλώσουν, αν και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο κάτω τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος, τα πίσω φώτα είναι από την τωρινή X6, αλλά η αναβαθμισμένη X6 θα εξοπλιστεί με νέα πίσω φώτα LED. Θα υπάρξουν επίσης μικρές αλλαγές στο σχήμα του πίσω προφυλακτήρα και το σχήμα των απολήξεων των εξατμίσεων.

Η μεγαλύτερη αλλαγή για το νέο μοντέλο M Performance κρύβεται κάτω από το καπό. Εκεί, ο διάδοχος της X6 M50i θα στραφεί στον νέο S68 twin-turbo V8 κινητήρα 4,4 λίτρων, ίδιο με αυτόν που βρίσκεται στην X7 M60i. Η τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων θα είναι στάνταρ και αναμένεται ότι η ισχύς θα είναι περίπου 530 ίπποι.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, η X6 LCI θα αναβαθμιστεί με τη νέα γενιά του συστήματος infotainment iDrive 8 της BMW  με την ενιαία οθόνη που εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό. 

Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας για την νέα X6, αλλά αναμένεται να αποκαλυφθεί προς το τέλος του έτους.