Η νέα γενιά του Audi Q5


H τρίτη γενιά του Audi Q5 εξελίσσεται και θα είναι η τελευταία που θα διατίθεται με θερμικούς κινητήρες, πριν το SUV μοντέλο της εταιρείας γίνει αμιγώς ηλεκτρικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 29/3/2022

Ένα από τα πιο δημοφιλή σε πωλήσεις SUV της Audi είναι το Q5. Το μοντέλο άρχισε να πωλείται για πρώτη φορά πριν από περίπου 14 χρόνια, το 2008, και αποτελεί τον «πυρήνα» των οχημάτων αυτής της κατηγορίας για τη γερμανική εταιρεία. 

Στις φωτογραφίες του συνεργάτη μας μπορούμε να δούμε τα πρωτότυπα της καινούργιας γενιάς του τα οποία βρίσκονται ακόμα στο στάδιο εξέλιξής τους. Το ουσιαστικό στοιχείο τους είναι πως κάτω από το καπό τους βρίσκονται κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς τα στελέχη της Audi αποφάσισαν να τους διατηρήσουν και στο καινούργιο μοντέλο.

Το νέο Q5 θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτή που χρησιμοποιείται στο καινούργιο A4, κάτι που σημαίνει ότι θα προσφέρει ακόμα περισσότερο ωφέλιμο εσωτερικό χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Εκτός, αυτής, τα δύο οχήματα θα μοιράζονται και τους ίδιους κινητήρες. Έτσι, θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση με ήπιο υβριδικό σύστημα, όπως και σε Plug-in Hybrid. 

Επίσης, χάρη στην νέα πλατφόρμα, η τρίτη κατά σειρά γενιά του Q5 θα έχει βελτιωμένο σύστημα infotainment και θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στους επιβάτες του. Επιπλέον, θα έχει αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού.

Στις φωτογραφίες από τις δοκιμές των πρωτοτύπων, το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στο εμπρός μέρος των οχημάτων. Σε αυτό μπορούμε να δούμε ότι οι σχεδιαστές της Audi επέλεξαν μια εντελώς διαφορετική αισθητική προσέγγιση από αυτή που μας είχαν συνηθίσει ως τώρα στο Q5. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2023.