Η νέα Mercedes AMG GT Coupe πίσω στο Nurbungring


Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ότι η Mercedes δοκιμάζει την επερχόμενη AMG GT Coupe στη πίστα του Nurburgring. Το σπορ κουπέ της AMG εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν μερικούς μήνες, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε η Mercedes θα κάνει την πλήρη αποκάλυψη του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:CARPIX
  • 1/6/2022

Οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε δείχνουν ότι την AMG GT Coupe να συνεχίζει να «φοράει» αρκετό καμουφλάζ, αλλά το πίσω μέρος της φαίνεται λιγότερο «κρυμμένο». Ωστόσο, η Mercedes δεν έκρυβε πολλά πράγματα κάτω από το καμουφλάζ. Η νέα AMG GT Coupe είναι το κλειστό «αδερφάκι» της SL Roadster. Και τα δύο κορυφαία μοντέλα της AMG έχουν παρόμοια σχήματα, αλλά η AMG GT Coupe θα έχει ξεχωριστό στυλ.

Η μάσκα της AMG GT Coupe βρίσκεται πιο χαμηλά και οι προβολείς έχουν διαφορετικό σχήμα και θέση. Στο πίσω μέρος, το αυτοκίνητο φαίνεται κομψό, με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης να διαπερνούν τον πίσω διαχύτη και συνδέονται με τον twin turbo V8 κινητήρα 4 λίτρων που τροφοδοτεί επίσης τη νέα SL.

Ο κινητήρας στην SL θα έχει δύο εκδόσεις απόδοσης. Η πρώτη θα είναι των 469 ίππων και 700 Nm ροπής και η δεύτερη θα ανεβαίνει στους 577 ίππους με 800 Nm ροπής.

Υπάρχει μια πιθανότητα η Mercedes να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο με έναν μικρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, καθώς η πίεση από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που επιβάλλουν αυστηρούς κανονισμούς κάνει ακόμα και τέτοιες ειδικές κατασκευές να θέλουν να διατηρήσουν χαμηλά το μέσο όρο για τις εκπομπές ρύπων. Η Mercedes  μπορεί να το κάνει αυτό για συγκεκριμένες αγορές. Ωστόσο, η έκδοση της AMG GT Coupe που θα έχει μεγάλη απήχηση είναι η plug-in υβριδική.

Η Mercedes συνδύασε τον V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, κάτι που έκανε και με την GT63 S E Performance. Αυτό το μοντέλο αποδίδει συνδυαστικά 831 ίππους και 1.400 Nm ροπής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα τέτοιο σύστημα μετάδοσης κίνησης στην νέα AMG GT Coupe θα παρείχε παρόμοια νούμερα επιδόσεων.

Δεν γνωρίζουμε πότε η Mercedes θα αποκαλύψει τη νέα AMG GT Coupe, αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί αργότερα φέτος ή το πολύ στις αρχές του επόμενου έτους.