Η νέα Mercedes G-Class δοκιμάζεται στα χιόνια!


Η ανανεωμένη G-Class πιάστηκε να κάνει τις τελευταίες δοκιμές της στο χιονισμένο τοπίο της Σουηδίας και έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για τις αλλαγές που θα δούμε.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 2/2/2022

Παρόλο που η ανανεωμένη G-Class έχει φωτογραφηθεί ξανά σε δοκιμές της, οι λήψεις ήταν κατά την διάρκεια της νύχτας οπότε η ορατότητα ήταν μειωμένη. Τώρα όμως, οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για το «θηρίο» της Mercedes.

Το καμουφλάζ που καλύπτει το μπροστινό και το πίσω μέρος του SUV αλλά όχι τις πόρτες εξακολουθεί να κρύβει πολλά, αν και υποδηλώνει ότι οι αλλαγές θα περιοριστούν σε αυτές τις περιοχές. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, αυτή η έκδοση δεν έχει τις πλευρικές εξατμίσεις και η μάσκα δεν έχει το στυλ «Panamericana» της AMG.

Το καμουφλάζ πάνω από τους προφυλακτήρες, ωστόσο, υποδηλώνει ότι το σχήμα των μπροστινών εισαγωγών αέρα μπορεί να αλλάξει, ενώ το καμουφλάζ πάνω από το πλαίσιο του παρμπρίζ θα μπορούσε να υποδηλώνει την πιθανότητα αλλαγών και εκεί. Τα φώτα δεν φαίνεται να αλλάζουν και για αυτό δεν είναι καμουφλαρισμένα.

Αν και δεν υπάρχουν εικόνες από το εσωτερικό, οι φωτογράφοι μας λένε ότι το ταμπλό και το τιμόνι ήταν και τα δύο κρυμμένα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδέχεται να δούμε και εκεί αλλαγές. Το SUV αναμένεται να λάβει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX της Mercedes, το οποίο θα είναι και η πιο σημαντική αναβάθμιση του οχήματος.

Δεδομένου ότι πρόκειται απλώς για μια ανανέωση, η Mercedes είναι πιθανό να διατηρήσει τις επιλογές των κινητήρων σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες. Η G63 δεν είχε κανένα υβριδικό αυτοκόλλητο, όπως συνηθίζεται με τα δοκιμαστικά πρωτότυπα, υποδηλώνοντας ότι πιθανότατα να παραμείνει ο V8 των 4,0 λίτρων με διπλό τούρμπο που στο τρέχον μοντέλο αποδίδει 577 ίππους και 850 Nm ροπής .