Η Nissan ετοιμάζει «καυτή» έκδοση Nismo για το Ariya (photos)


Ένα πρωτότυπο του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Nissan εντοπίσθηκε με «επιθετικό» κιτ αμαξώματος και μεγαλύτερους τροχούς, παραπέμποντας σε έκδοση επιδόσεων.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 8/11/2023

Τα ηλεκτρικά οχήματα εντυπωσιάζουν με την επιτάχυνσή τους και παρά το «αγκάθι» της αυτονομίας τους, αρκετά μοντέλα προικίζονται συχνά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες με εκδόσεις επιδόσεων.

Αυτή την πολιτική φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η Nissan στην περίπτωση του Ariya, καθώς οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο του ηλεκτρικού SUV κοντά στο Nurburgring να φορτίζει σε σταθμό φόρτισης της Tesla.

Η διαφοροποίηση από τις εκδόσεις που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους είναι εμφανής εξωτερικά, σε διάφορα σημεία. Στο εμπρός τμήμα, υπάρχει ένα νέος προφυλακτήρας, με στενότερη εισαγωγή αέρα και νέο διαχωριστή. Επιπλέον, οι κάθετες εισαγωγές μπροστά από τους τροχούς διαθέτουν νέα σχεδίαση.

Περνώντας στο πλάι, υπάρχουν καινούριες ποδιές, ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά 255/45 Michelin Pilot Sport, ενώ σύμφωνα με τους συνεργάτες μας που βρέθηκαν δίπλα στο πρωτότυπο, οι εμπρός δαγκάνες των φρένων μοιάζουν μεγαλύτερες από του τρέχοντος μοντέλου.

Όσο για το πίσω μέρος, διατηρείται η αεροτομή οροφής, ωστόσο προστίθεται άλλη μία χαμηλότερα, ακριβώς πάνω από τα φωτιστικά σώματα, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας. Συνολικά και η απόσταση από το έδαφος δείχνει μικρότερη, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο αν προκύπτει από τα ελαστικά ή από νέα ρύθμιση της ανάρτησης.

Δυνατότητα λήψεων από το εσωτερικό δεν υπήρξε, ωστόσο δεν περιμένουμε ιδιαίτερες αλλαγές, με εξαίρεση τα σήματα Nismo, ίσως νέα, σπορ καθίσματα και καινούρια γραφικά οθόνης.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμουφλάζ στο πρωτότυπο, δεν αποκλείεται να μη χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για την παρουσίαση της νέας «καυτής» έκδοσης. Εκεί θα φανεί αν όντως θα λάβει το όνομα Nismo αλλά και πόση ισχύ θα αποδίδει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Live photos : Το νέο Nissan Ariya «μπήκε» στις εκθέσεις στην Ελλάδα

Το Nissan Ariya e-4ORCE φτιάχνει... καφέ και ξεκινά την απόλυτη ηλεκτρική αποστολή (video)

Παγκόσμια Ημέρα EV: Ένα ταξίδι με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Nissan (video)