Η... κατακόκκινη Maserati Grecale Trofeo!


Η πανίσχυρη Maserati Grecale Trofeo κάνει δοκιμές εξέλιξης με το έντονο κόκκινο καμουφλάζ μοιάζει με ένα τρομερά γρήγορο… έλκηθρο στο χιόνι.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 9/12/2021

Με αυτό τον εντυπωσιακό κόκκινο μανδύα οι μηχανικοί της Maserati δοκιμάζουν την πανίσχυρη Grecale Trofeo που θα είναι η πιο δυνατή έκδοση του compact crossover της ιταλικής φίρμας.

Η παγκόσμια κρίση με την έλλειψη chip αναγκάζει την μάρκα με σήμα την τρίαινα να πάει αρκετά πίσω το ντεμπούτο της Grecale, πιθανόν στα μέσα του 2022, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πολύ επιτυχημένη Porsche Macan. Μέχρι τότε, τα δοκιμαστικά πρωτότυπα της Grecale κάνουν τις τελικές δοκιμές τους στη Βόρεια Ευρώπη.

Εκεί, οι κατάσκοποί μας εντόπισαν και την κορυφαία Grecale Trofeo, η οποία ξεχωρίζει πέρα από το έντονο κόκκινο καμουφλάζ, χάρη στις επίσης κόκκινες ζάντες αλουμινίου, τις κάθετες μεταλλικές φέτες στη μάσκα, όπως και τις δαγκάνες των φρένων.

Οι φήμες λένε ότι η Maserati θα χρησιμοποιήσει στην Grecale Trofeo τον ίδιο διπλό turbo V6 των 2,9 λίτρων από την Alfa Romeo Stelvio QV που αποδίδει 510 ίππους. Με δεδομένο ότι η Grecale μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα (λέγε με Giorgio) με την Alfa Romeo Stelvio, αυτή θα ήταν λογική επιλογή. Αλλά δεν αποκλείεται η Maserati να κάνει την έκπληξη με τον 3.0λιτρο V6 twin-turbo γνωστό από τη Maserati MC20 όπου αποδίδει 621 ίππους, ίσως με ελαφρώς χαμηλότερη απόδοση για το χαρακτήρα του SUV.

Ανεξάρτητα από την έκδοση, η Grecale που θα βγει στην αγορά στο μέσο του 2022, θα έχει τετρακίνηση σε όλες τις εκδόσεις της και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ως στάνταρ.