Και το όνομα αυτού: Peugeot 408 Cross


To Peugeot 408 Cross αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς (ή στις αρχές της επόμενης το αργότερο) και θα εδραιώσει τη νέα γενιά crossover οχημάτων της γαλλικής εταιρείας αναφορικά με τη φιλοσοφία δημιουργίας τους και με ό,τι θα προσφέρουν στους επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 4/5/2022

Τα στελέχη της Peugeot αποφάσισαν. Το καινούργιο crossover μοντέλο που ακόμα εξελίσσεται και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα ως το τέλος της χρονιάς ή τους πρώτους μήνες του 2023 θα ονομάζεται 408 Cross. 

Αυτή η επιλογή, αναφορικά με την ονομασία του, βάζει τέλος στο ενδεχόμενο να ήταν το 308 SUV Coupé, όπως ήταν γνωστά ως τώρα τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα με τα οποία οι άνθρωποι της Peugeot αναπτύσσουν το καινούργιο μοντέλο.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο εγκαταλείπεται για το εν λόγω μοντέλο η πρακτική ονοματοδοσίας που είχε επιλέξει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τη χρήση των δύο μηδενικών στο κέντρο της τριψήφιων αριθμητικών ονομάτων που δίνει στα μοντέλα της (θυμίζουμε ότι αυτή ξεκίνησε με το 1007, το 2004).

Τότε, είχε υιοθετηθεί αυτή η λύση για τα νέα αυτοκίνητά της που θα κατασκευάζονταν εφεξής και τα οποία θα βασίζονταν σε αυτά της υπάρχουσας γκάμας της αλλά θα ξεχώριζαν τόσο σχεδιαστικά όσο και σε ό,τι αφορά στον χαρακτήρα τους. Με αυτή την τακτική, το νέο μοντέλο της Peugeot πιθανόν να ήταν ο αντικαταστάτης του 4008, κάτι που δεν ισχύει τελικά σε ό,τι αφορά την ονομασία του.

Υπό τη σκέπη του Ομίλου Stellantis, το 408 Cross βασίζεται στην «EMP2 V3», δηλαδή την τρίτη γενιά (ή εξέλιξη, αλλιώς) της γνωστής πλατφόρμας. Θυμίζουμε ότι αυτή παρουσιάστηκε πέρυσι και έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο καινούργιο Peugeot 308, στο DS Automobiles DS 4 όπως και στο νέο Opel Astra.

Βασικό πλεονέκτημά της είναι η δυνατότητα να δέχεται κινητήρες υβριδικής διάταξης αλλά και Plug-in Hybrid. Αυτό συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου ο συνεργάτης μας φωτογράφησε την PHEV εκδοχή του 408 Cross.

Αυτή ξεχωρίζει από το πορτάκι το οποίο διακρίνεται στην αριστερή πλευρά του αμαξώματος (προς τα πίσω) τού υπό εξέλιξη οχήματος, το οποίο καλύπτει την υποδοχή για την τοποθέτηση του καλωδίου φόρτισης των μπαταριών που διαθέτει το αυτοκίνητο. Επίσης, στην ίδια πλευρά του, στο πίσω πλαϊνό τζάμι, υπάρχει κολλημένο ένα αυτοκόλλητο το οποίο ενημερώνει τους οδηγούς εξέλιξης της Peugeot για την ύπαρξη του ρευματολήπτη και για τον ορθό τρόπο τοποθέτησης του καλωδίου. Εκτός από την Plug-in Hybrid έκδοση, το Peugeot 408 Cross θα διατίθεται και σε εκδοχή με κινητήρα ήπιας υβριδικής διάταξης.