Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Opel Astra (Video)


H Opel ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα σύντομο βίντεο από την έναρξη παραγωγής του καινούργιου Astra, στο εργοστάσιό της το οποίο βρίσκεται στο Rüsselsheim, δηλαδή στην έδρα της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/2/2022

Έπειτα από τη διαδοχική ανακοίνωση των τιμών πώλησης του καινούργιου Opel Astra σε πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες και την καταχώρηση παραγγελιών γι’ αυτό από τους αγοραστές του, ήρθε η ώρα να μπει το αυτοκίνητο σε διαδικασία παραγωγής.

Σε ένα σύντομο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Opel, βλέπουμε τον κ. Michael Lewald, Διευθυντή του εργοστασίου στο Rüsselsheim, να μας μιλά τόσο για το νέο Astra όσο και για τις απαραίτητες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν σε αυτό ώστε να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του για να είναι δυνατή η κατασκευή του καινούργιου μικρομεσαίου μοντέλου της εταιρείας.

Το Rüsselsheim είναι η έδρα της Opel και το μέρος όπου δημιουργούνται και εξελίσσονται τα νέα οχήματά της. Στο πλαίσιο ένταξης της εταιρείας στον Όμιλο Stellantis ήταν απαραίτητο να προσαρμοστεί στα νέα επιχειρηματικά δεδομένα και να προετοιμάσει τις εγκαταστάσεις για τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της.

Το νέο Astra, η έκτη γενιά του ως τώρα, βασίζεται στην πλατφόρμα «EMP2» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος PSA και η οποία επιτρέπει τη δημιουργία και εξηλεκτρισμένης έκδοσής του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το καινούργιο μοντέλο θα έχει αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και θα είναι πιο σύγχρονο από ποτέ ως τώρα, αναφορικά και με τα συστήματα ασφάλειας και ενημερωδιασκέδασης που θα διαθέτει.

Ωστόσο, ένας βασικός λόγος –που είχε αποφασιστεί και τηρήθηκε για τη δημιουργία του– ήταν να διατηρήσει τον χαρακτήρα του, να έχει τη δική του προσωπικότητα και να διαφέρει σαφώς από τα υπόλοιπα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας τα οποία διαθέτει η Stellantis. 

Συνεπώς, το νέο Opel Astra θα κατασκευάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο για να διατηρήσει την ιδιότητα «Κατασκευάζεται στη Γερμανία». Σε αυτό, θα δημιουργούνται όλες οι εκδόσεις του, τόσο αυτές με βενζινοκινητήρα και πετρελαιοκινητήρα όσο και η Plug-in Hybrid, η οποία θα υπάρξει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου (φωτογραφία κάτω). Την επόμενη χρονιά θα παρουσιαστεί και η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του. Εκτός από την hatchbavk έκδοση, η εταιρεία αποκάλυψε ήδη και τη Sports Tourer, δηλαδή τη station wagon.

Ήδη, τα πρώτα 500 οχήματα έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής και θα αποσταλούν στους επίσημους αντιπροσώπους της εταιρείας ανά την Ευρώπη. Όπως έχει ανακοινωθεί, οι πωλήσεις του νέου Astra θα ξεκινήσουν εντός της άνοιξης.