Lamborghini Huracan Sterrato: Το ατίθασο V10 supercar έτοιμο για χωματόδρομο!


Με την Urus Performante να είναι ήδη επίσημη, ήρθε η ώρα για το επόμενο μοντέλο της Lamborghini να παρουσιαστεί και μάλλον αυτό είναι η Huracan Sterrato.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 29/8/2022

Το 2019 η Lamborghini έδειξε το πρωτότυπο Sterrato, μια εκτός δρόμου έκδοση της Huracan. Στα τέλη του 2022 η Lamborghini θα δώσει στον κόσμο, ή τουλάχιστον σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, την έκδοση παραγωγής της Huracan Sterrato.

Κατασκοπεύσαμε αυτό το πρωτότυπο της Huracan Sterrato να κινείται σε έναν κανονικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο, αλλά η εικασία μας είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της Huracan Sterrato θα καταλήξει να παίζει στους αμμόλοφους σε μερικές αραβικές χώρες.

Όπως μπορούμε να δούμε, αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι πιο ήπιο σε σύγκριση με το αρχικό μοντέλο. Οι κολλημένοι θόλοι των τροχών λείπουν και το ίδιο ισχύει και για τις ράγες οροφής, αλλά υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να επανέλθουν για το αυτοκίνητο παραγωγής. Στις προηγούμενες παρατηρήσεις μας μπορούσαμε να δούμε και τις ράγες οροφής και μια ποδιά μπροστά.

Αλλά σε αυτό το πρωτότυπο μπορούμε να δούμε την ανυψωμένη ανάρτηση και το τροποποιημένο κάλυμμα του κινητήρα ο οποίος θα είναι ο V10 των 5,2 λίτρων αλλά πιθανότατα το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και το σύστημα AWD να είναι ρυθμισμένα για καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Η Lamborghini είπε επίσης ότι αυτή θα είναι η τελευταία Huracan με τον V10 όπως τον γνωρίζουμε. Από την επόμενη χρονιά πρέπει να υποθέσουμε ότι τα νέα μοντέλα θα έχουν υβριδικό set-up.