Μεγαλύτερο και πολυτελέστερο το νέο Volkswagen Passat


Η Volkswagen άρχισε τις δοκιμές εξέλιξης στον δρόμο του καινούργιου Passat το οποίο θα διατίθεται μόνο σε station wagon έκδοση, όπως έχει γίνει γνωστό. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 12/2/2022

Tο νέο Volkswagen Passat αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της επόμενης χρονιάς και οι ως τώρα πληροφορίες δηλώνουν ότι θα διατίθεται μόνο σε έκδοση station wagon, καθώς είναι απόφαση των στελεχών της γερμανικής εταιρείας να σταματήσουν την τετράθυρη εκδοχή του.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και μία liftback έκδοση του καινούργιου οχήματος, αλλά –προς το παρόν– αυτό παραμένει φημολογία και δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται από τους ανθρώπους της Volkswagen.

H νέα γενιά του Passat, η ένατη κατά σειρά στην σχεδόν πενηντάχρονη παρουσία του στην αγορά ως μοντέλου, έχει την κωδική ονομασία «B9» και βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB». Το καινούργιο αυτοκίνητο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το παρόν κάτι που μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες τις οποίες τράβηξε ο συνεργάτης μας από τον τόπο εξέλιξής του.

Τα πρωτότυπα δεν είναι καμουφλαρισμένα επειδή η Volkswagen χρησιμοποιεί σε αυτά το αμάξωμα της παρούσας γενιάς, με σκοπό να μην αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες για το πώς θα δείχνει το καινούργιο μοντέλο. Τα (πρωτότυπα) οχήματα τα οποία θα έχουν το αμάξωμα με τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς θα αρχίσουν να δοκιμάζονται προς το φθινόπωρο και τότε θα εμφανίζονται με πατρόν παραλλαγής.  

To πάτωμα που διαθέτει χρησιμοποιείται και στο νέο Skoda Superb το οποίο επίσης βρίσκεται στο στάδιο εξέλιξής του. Το καινούργιο Passat θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο και θα είναι πιο ευρύ, σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα, κάτι που σημαίνει ότι ο εσωτερικός διαθέσιμος χώρος για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία) στις ίδιες εγκαταστάσεις στις οποίες θα παράγεται και το καινούργιο Superb.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η πλατφόρμα «MQB» δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης και συστήματος υβριδικής διάταξης Plug-in Hybrid. Πέραν αυτής της έκδοσης, θα διατίθεται τόσο με βενζινοκινητήρες όσο και με πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι θα συνδυάζονται με ήπιο σύστημα υβριδικής διάταξης, για τη μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το καινούργιο Passat αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2023. Έπειτα από την κανονική, δηλαδή δικίνητη έκδοσή του, έχει προγραμματιστεί η δημιουργία και της Alltrack, η οποία θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και θα έχει αυξημένο ύψος από το έδαφος.