Μια πρώτη ματιά μέσα στη Rolls-Royce Spectre


Να λοιπόν και το εσωτερικό της επερχόμενης Rolls-Royce Spectre η οποία φέρνει καινοτομίες και την αύρα της φίρμας με μια φουτουριστική υπογραφή

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 5/8/2022

Και ενώ οι εξωτερικές φωτογραφίες δεν δείχνουν τίποτα καινούργιο, πήραμε μια πρώτη ματιά από το εσωτερικό της Spectre. Από ό,τι μπορούμε να δούμε, η κεντρική κονσόλα φαίνεται λίγο πολύ όπως έχουμε συνηθίσει από τη Rolls-Royce Cullinan. Όμως, το επάνω μέρος του ταμπλό φαίνεται ολοκαίνουργιο, με τη μεγάλη οθόνη στο στυλ του κυρτού ταμπλό της BMW.

Η Rolls-Royce Spectre πιθανότατα θα έχει επίσης iDrive 8 αλλά σε έκδοση Rolls-Royce. Η Rolls-Royce Spectre δεν είναι απλώς αμιγώς ηλεκτρική αλλά και ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Και αντί να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CLAR που στηρίζει τα πιο πρόσφατα αυτοκίνητα EV της BMW, όπως τα i4 και iX, η Rolls-Royce χρησιμοποιεί το αρθρωτό χωροδικτύωμα αλουμινίου «Architecture of Luxury» όπως χρησιμοποιείται για το Cullinan και το Phantom. Μια πλατφόρμα που θα υποστηρίξει και τα επερχόμενα νέα μοντέλα της Rolls-Royce.

Προς το παρόν, η Rolls-Royce έχει ανακοινώσει την ισχύ που θα προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες, αλλά μπορούμε να περιμένουμε ένα νούμερο περίπου 600-650 ίππων σε διάταξη διπλού κινητήρα. Η Rolls-Royce αποκάλυψε επίσης ότι η Spectre θα αποκτήσει μια ολοκαίνουργια ανάρτηση που θα ονομάζεται «Magic Carpet Ride». Πολλές κάμερες σαρώνουν το δρόμο και προσαρμόζουν την ανάρτηση να ενεργεί και να αντιδρά στην επιφάνεια των δρόμων. Επίσης το δορυφορικό σύστημα είναι συνδεδεμένο με το σύστημα για να προετοιμάσει την ανάρτηση και για καμπύλες. Όλα αυτά για να προσφέρουν στους επιβάτες την πιο γλυκιά βόλτα που έγινε ποτέ. Αναμένεται ντεμπούτο το 2023 για τη Rolls-Royce Spectre.