Νέο Cupra Born: Βγήκε στους δρόμους με «περίεργο» sticker στο πίσω μέρος και αισθητήρες στις ζάντες


Οι πληροφορίες θέλουν το νέο Cupra Born να ακολουθεί τη «συνταγή» του VW ID.3 GTX και να προσθέτει ακόμα έναν ηλεκτροκινητήρα στη «φαρέτρα» του.

  • 29/7/2023

Χωρίς καλά καλά να έχει συμπληρώσει δύο χρόνια εμπορικής πορείας (στις ελληνικές εκθέσεις έφτασε τον Φεβρουάριο του 2022) το Cupra Born εμφανίστηκε στους βρεγμένους από τη βροχή δρόμους της βόρειας Ευρώπης, καμουφλαρισμένο, να κάνει δοκιμές.

Κάπου εδώ προκύπτουν ερωτήματα για το μοντέλο αλλά και για το τι ακριβώς «μαγειρεύει» ο κατασκευαστής. Η λογική λέει ότι οι Ισπανοί ετοιμάζουν ήδη τη facelift έκδοση του μικρού ηλεκτρικού όπου θα ενσωματωθούν όλα τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία που είδαμε για πρώτη φορά στο Tavascan. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με το Cupra Formentor το οποίο συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό τις προηγούμενες ημέρες.

Aρκετές είναι οι πιθανότητες το νέο Born να βαδίσει στο μονοπάτι του VW ID.3 GTX και να εμφανιστεί στην αγορά με δύο ηλεκτροκινητήρες και βελτιωμένες επιδόσεις, όπου αποτελεί έναν τομέα όπου η Cupra δίνει μεγάλη προσοχή.

Θυμίζουμε ότι το τρέχον μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης 150PS (110kW) και 204PS (150kW), με ροπή 310Nm και στις δύο περιπτώσεις. Η σχεδίασή του έχει γίνει στη Βαρκελώνη, στα κεντρικά γραφεία της Cupra ενώ παράγεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία.  

Το αν το μοντέλο που εμφανίζεται στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, είναι κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι το μπροστά μέρος, το οποίο φέρει βαρύ καμουφλάζ μέχρι το πάνω μέρος στις κολώνες, έχει πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα στα δύο άκρα του προφυλακτήρα καθώς και νέα γρίλια.

Στο πίσω μέρος υπάρχει καμουφλάζ μόνο στο σημείο που βρίσκεται το σήμα της Cupra και αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία κάτι... έχει στα σκαριά σε αυτόν τον τομέα. Από εκεί και πέρα το πίσω μέρος είναι ακριβώς ίδιο με το Born που κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους.

Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλούν οι αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο των τεσσάρων τροχών αλλά και το κόκκινο αυτοκόλλητο που γράφει στα γερμανικά «Bremsen Test» και σημαίνει «Δοκιμή Φρένων».

Οι πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό αναφέρουν ότι η έλευση του νέου VW ID.3 GTX θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Συνεπώς η λογική λέει ότι η Cupra θα ακολουθήσει με το facelift του Born λίγους μήνες αργότερα ώστε να ανοίξει περισσότερο το χρονικό διάστημα από την παρουσίαση του τρέχοντος μοντέλου