Οι Alpina B3 και XB7 ρίχνουν το καμουφλάζ!


Οι νέες δημιουργίες του βελτιωτικού οίκου που ασχολείται με τα μοντέλα της BMW είναι σχεδόν έτοιμες και μας αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 4/3/2022

Εξαιρετικά νέα για τους λάτρεις της δύναμης που προτιμούν τη διακριτική εμφάνιση, αλλά εξακολουθούν να θέλουν την ισχύ της M3. Η Alpina, γνωστή για τις βελτιώσεις της σε μοντέλα της BMW, ετοιμάζει την B3 Touring και την SUV πρόταση ΧΒ7.

Η Alpina B3 Touring είναι ένα πανίσχυρο station wagon αυτοκίνητο για αυτούς που αγαπούν την ισχύ, αλλά χωρίς την macho εμφάνιση της M3. Το πρωτότυπο που εντοπίσαμε και δοκιμάζεται ήδη για το επερχόμενο λίφτινγκ του μοντέλου, έχει λιγότερο καμουφλάζ πια και μπορούμε να δούμε τα νέα και πιο λεπτά εμπρός φώτα και μέρη του ανασχεδιασμένου μπροστινού προφυλακτήρα.

Είναι βαμμένο σε αυτό το υπέροχο πράσινο χρώμα που πάει τέλεια με τις ζάντες της Alpina. Η μονάδα ισχύος πιθανότατα δεν θα αλλάξει στο ανανεωμένο Alpina B3, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει το γνωστό εξαιρετικό 6κύλινδρο σύνολο με διπλό turbo που αποδίδει 462 ίππους και 700 Nm ροπής.

Για δοκιμές όμως ήταν και η ανανεωμένη Alpina XB7, η έκδοση της Alpina για την BMW X7 με τα πρωτότυπα να έχουν απωλέσει μέρους του καμουφλάζ μπροστά, αφήνοντας μας να δούμε περισσότερα. Ο σχεδιασμός του εμπρός προφυλακτήρα είναι πλέον ορατός, όπως και τα νέα φώτα με τον split σχεδιασμό των προβολέων.

Δεν περιμένουμε αλλαγές στην κινητήρια μονάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η XB7 πιθανότατα θα διατηρήσει τους 621 ίππους της, βοηθώντας το 7θέσιο να φτάνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, το εσωτερικό προβλέπεται ότι θα λάβει κάποιες αλλαγές, καθώς όπως γνωρίζουμε η curved οθόνη με το "κυρτό ταμπλό", όπως την είδαμε για παράδειγμα στην ηλεκτρική iX, εισχωρεί σε όλα τα νέα μοντέλα BMW και αυτό θα συμβεί και με την ανανεωμένη BMW X7 και την Alpina XB7.

Η facelifted BMW X7 πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα το 2022 με την έκδοση της Alpina να ακολουθεί λίγο αργότερα.