Plug-in hybrid έκδοση για τη νέα Mercedes-Benz E-Class


H καινούργια γενιά της Mercedes-Benz E-Class θα διατίθεται και σε έκδοση Plug-in Hybrid, εκτός από τις υπόλοιπες με θερμικό κινητήρα (βενζίνης και ντίζελ) ο οποίος θα συνδυάζεται με σύστημα mHEV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 13/2/2022

Απέχουμε πολύ, χρονικά, από την επίσημη παρουσίαση της καινούργιας Mercedes-Benz E-Class, η οποία θα είναι στο πνεύμα της εποχής, τόσο αναφορικά με τα κατασκευαστικά στάνταρ της γερμανικής εταιρείας, όσο και για τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. 

Στις φωτογραφίες από τα πρωτότυπα του καινούργιου μοντέλου μπορούμε να διακρίνουμε στοιχεία από τη «σχεδιαστική γλώσσα» που έχει υιοθετηθεί τόσο για τη νέα C-Class όσο και την S-Class.

Στο τμήμα τού εμπρός μέρους που έχει αφεθεί εκτεθειμένο σε κοινή θέα βλέπουμε ότι τα εκεί φώτα έχουν αποτελούνται από τουλάχιστον δύο μέρη και είναι χωρισμένα σε τμήματα. Θυμίζουμε, ότι στην καινούργια C-Class αυτά αποτελούν ενιαίο σύνολο, ενώ στην S-Class συνίστανται σε τρία επιμέρους τμήματα. 

Στο πίσω μέρος, η απόκρυψη του αμαξώματος είναι έντονη και δεν είναι εύκολο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη διαμόρφωση αυτού. Αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι οι λοξά τοποθετημένες δίοδοι LED στα εκεί φωτιστικά σώματα.

Αναφορικά με τους κινητήρες, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα με ποιους θα διατίθεται η καινούργια E-Class. Το μόνο που ως τώρα γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι θα διατίθεται και σε Plug-in Hybrid έκδοση, ενώ οι όλοι οι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες που θα βρίσκονται κάτω από το καπό της θα διαθέτουν σύστημα mHEV.

Επίσης, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση για το εάν η έκδοση AMG της νέας E-Class θα εξακολουθήσει να διαθέτει τον V8 κινητήρα, όπως τώρα, ή εάν αυτός θα αντικατασταθεί με κάποιον μικρότερης χωρητικότητας τής Mercedes-AMG.

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου αναμένεται να γίνει είτε προς το τέλος της χρονιάς είτε εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023. Πάντως, εντός του 2022, είναι σαφές ότι θα υπάρξει επιπλέον πληροφόρηση που να αφορά σε όλες τις εκδόσεις του.