Porsche 911 Safari: Η επιστροφή ενός θρυλικού μοντέλου!


Θα αναβιώσει η Porsche την εμβληματική 911 Safari του 1978; Τι μας δείχνει το πρωτότυπο που κάνει δοκιμές στο Nürburgring; 

  • PHOTOS: CARPIX
  • 12/7/2021

Έχουμε στη διάθεσή μας μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το πρωτότυπο με το σασί της 911 που κάνει δοκιμές στο Nürburgring για άλλη μια φορά.

Είναι αυτή η νέα σύγχρονη Porsche 911 Safari που ετοιμάζουν στο Zuffenhausen και έπιασε ο φωτογραφικός φακός κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη διάσημη πίστα του Nürburgring;

Η γερμανική μάρκα είχε ξανά την ιδέα της αναβίωσης της θρυλικής Porsche 911 SC ‘Safari’ του 1978, κάτι που δούλεψε το 2012 σε πρωτότυπα που βασίζονταν στην Porsche 911-991. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι μπορεί να δούμε μια έκδοση παραγωγής, με βάση την τρέχουσα γενιά 992 της 911.

Και αυτή τη φορά σίγουρα μοιάζει με την υψηλότερη 911 που έχουμε δει ποτέ. Η 911 με την ανυψωμένη ανάρτηση εμφανίστηκε για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών στο Nürburgring τον Οκτώβριο του 2020 και είναι σαφώς ένα αυτοκίνητο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και σενάρια.

Εάν πράγματι η 911 Safari αναβιώσει, υποθέτουμε πως η 911 4S θα ήταν η βάση με δεδομένη την τετρακίνηση και την αρκετή ισχύ. Επίσης, η 911 Safari αν μπει στην παραγωγή θα έχει πιθανότατα ελαστικά με υψηλότερο προφίλ και επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες για να της δώσουν λίγο περισσότερο αέρα για κίνηση εκτός δρόμου.

Είναι πιθανό όμως να πρόκειται απλώς για ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο της Porsche που αξιολογεί διαφορετικά εξαρτήματα για μελλοντικές παραλλαγές της 911.

Πολλές είναι οι απορίες μας αυτή τη στιγμή, αλλά θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε με νέες φωτογραφίες, καθώς η εξέλιξη συνεχίζεται και αν φυσικά η Porsche θα πει επίσημα κάτι για το μοντέλο που σχεδιάζει.