Porsche 911 Safari: Η μεγάλη επιστροφή!


Η Porsche έχει αποφασίσει να αναβιώσει την θρυλική 911 Safari του 1978 με βάση την σύγχρονη γενιά της 992. Το πρωτότυπο που βλέπουμε είναι η τελική έκδοση παραγωγής.  

  • PHOTOS: CARPIX
  • 28/1/2022

Έχουμε μία μεγάλη έκπληξη που έρχεται από τους συνεργάτες φωτογράφους μας στο εξωτερικό. Και δεν είναι άλλη από την νέα Porsche 911 Safari στην τελική έκδοση παραγωγής.

Ο φωτογραφικός φακός του συνεργάτη μας την συνέλαβε στην τελική της μορφή όπως θα περάσει στην γραμμή παραγωγής. Είναι βέβαια καλυμμένη ακόμα με καμουφλάζ σε ορισμένα σημεία, όμως μπορούμε να δούμε τον διαφορετικό μπροστινό προφυλακτήρα, τις εισαγωγές αέρα στο μπροστινό καπό και τους πλαστικούς θόλους των τροχών που ήρθαν για να του δώσουν την απαιτούμενη για την περίσταση εκτός δρόμου εμφάνιση. Επιπλέον, όπως φαίνεται τα πλαϊνά μαρσπιέ είναι ελαφρώς φαρδύτερα για να ταιριάζουν με τους φουσκωμένους θόλους των τροχών.

Στο πίσω μέρος διακρίνουμε τον νέο προφυλακτήρα και νέες απολήξεις της εξάτμισης. Όλα αυτά μαζί με την υψηλότερη ανάρτηση δίνουν στην 911 Safari την off-road εμφάνιση που χρειάζεται, ενώ έχουμε ακούσει ότι ίσως τελικά το όνομα θα μπορούσε να είναι Dakar και όχι Safari στην έκδοση παραγωγής.

Όπως και να έχει, υποθέτουμε πως η 911 4S θα ήταν η ιδανική βάση για την 911 Safari με δεδομένη την τετρακίνηση και την αρκετή ισχύ που κουβαλά.

Το πιθανότερο είναι η επίσημη αποκάλυψη να γίνει μέσα στο χρόνο που διανύουμε και τότε θα μάθουμε και το τελικό της όνομα με σιγουριά.