«Πρεμιέρα» για το νέο Volkswagen T-Cross (photos)


Η γερμανική εταιρεία εξελίσσει τη facelift έκδοση του μικρού crossover και προσπαθεί να «κρύψει» τις σχεδιαστικές αναβαθμίσεις του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 22/2/2023

To Volkswagen T-Cross έκανε το ντεμπούτο του το 2018, ωστόσο η αγορά των subcompact μοντέλων της κατηγορίας B είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και έτσι το μικρό crossover ετοιμάζεται για ανανέωση.

Εντοπίσαμε ένα πρωτότυπο, για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης. Η πρώτη εντύπωση που μπορεί να αποκομίσει κανείς είναι ότι η εμφάνισή του είναι άκρως αποκαλυπτική.

Ωστόσο, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, διαπιστώνει ότι για άλλη μία φορά η γερμανική εταιρεία «υιοθετεί» το έξυπνο καμουφλάζ, κατά βάση με αυτοκόλλητα, που δίνουν την εντύπωση ότι βλέπουμε το τελικό αμάξωμα.

Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει και παρόλο που φαίνονται αρκετές ομοιότητες με την τρέχουσα έκδοση, υπάρχουν αλλαγές που μπορούμε να εντοπίσουμε.

Εστιάζοντας στον μπροστινό προφυλακτήρα, τα φώτα που φαίνονται ενσωματωμένα δεν είναι τίποτε άλλο… από αυτοκόλλητα! Σκοπός τους, να κρύψουν τη νέα σχεδίασή του. Επιπλέον, υπάρχει ταινία και στο κάτω μέρος των βασικών φωτιστικών σωμάτων, αλλά και της μάσκας. Αμφότερα μοιάζουν νέα, ιδίως το κάτω τμήμα της μάσκας, που μοιάζει μεγαλύτερο από αυτό του τρέχοντος μοντέλου.

Στο πίσω μέρος είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν οι αλλαγές, που είναι και περισσότερες. Η μαύρη ταινία καλύπτει τμήματα των φωτιστικών σωμάτων και της λωρίδας LED που τα συνδέει, αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχει νέα σχεδίαση στα γραφικά. Το ίδιο και στον προφυλακτήρα, που επίσης καλύπτεται από ταινία.

Δεν είχαμε τη δυνατότητα πρόσβασης στο εσωτερικό του νέου T-Cross, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε επόμενη συνάντησή μας μαζί του. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα, αλλά σε facelift εκδόσεις οι διαφοροποιήσεις είναι, συνήθως, ελάχιστες.

Η facelift έκδοση του Volkswagen T-Cross αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2023.