Πρώτη εμφάνιση για την «καυτή» GT έκδοση του επιβλητικού KIA EV9 (photos)


Το θηριώδες SUV της KIA ετοιμάζεται να υποδεχθεί την έκδοση επιδόσεων GT. Δείτε τις πρώτες εικόνες και μάθετε όλες τις πληροφορίες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 28/2/2024

Από την άνοιξη του 2023, όταν η KIA παρουσίασε το ολοκαίνουριο EV9, υπήρχε η αναμονή για την ισχυρότερη έκδοση επιδόσεων GT, στη λογική του EV6. Πλέον βλέπουμε και τις πρώτες εικόνες του, έστω και σε αρχικό στάδιο.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο του νέου EV9 GT να δοκιμάζεται στις χιονισμένες περιοχές της Σουηδίας. Έστω και αν το καμουφλάζ και τα επιπρόσθετα πάνελ κρύβουν τα περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία, μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα.

Μία από τις σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις υπάρχουσες εκδόσεις του θηριώδους, 7θέσιου SUV, είναι οι πράσινες δαγκάνες των φρένων που διακρίνονται στους πίσω τροχούς. Αν και δεν υπάρχουν και σε αυτούς του εμπρός άξονα, είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθούν και εκεί, καθώς «αποκαλύπτουν» την ύπαρξη του ισχυρότερου συστήματος πέδησης. Αν σας θυμίζουν κάτι, είναι ανάλογου χρώματος με αυτές που «φοράει» η GT έκδοση του KIA EV6.

Εκτός από μεγαλύτερα φρένα, περιμένουμε και διαφορετικές ζάντες που θα είναι πιο σπορ σχεδίασης και περισσότερο premium από των υπόλοιπων εκδόσεων του EV9, ενώ δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και ελαφρώς μεγαλύτερη αεροτομή. Συνολικά η εξωτερική σχεδίαση θα έχει πρόσθετε σπορ λεπτομέρειες, οι οποίες, ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατές, λόγω του έντονου καμουφλάζ.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις περιμένουμε και στο εσωτερικό, όπου αν ακολουθηθεί ο «δρόμος» που χάραξε το EV6 GT, μπορεί να εξοπλιστεί με πράσινες ραφές στα σπορ καθίσματα και ανάλογου χρώματος διακοσμητικές πινελιές.

Τα σπουδαία νέα θα προέλθουν, ασφαλώς, στο κομμάτι της απόδοσης. Μπορούμε να θεωρήσουμε ως «ελάχιστες» προδιαγραφές, αυτές του EV6 GT, οι δύο ηλεκτροκινητήρες του οποίου αποδίδουν συνολική ισχύ 585 PS και ροπή 740 Nm. Το μικρότερο SUV χρειάζεται 3,2 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 260 km/h.

Αν και δεν είναι βέβαιο ότι η KIA θα προσθέσει ορισμένους ίππους στην σπορ SUV ναυαρχίδα της, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει (τουλάχιστον) την μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 99,8 kWh των βασικών εκδόσεων και όχι τη μικρότερη 77,4 kWh του EV6 GT.

Η παρουσίαση του KIA EV9 GT αναμένεται στις αρχές του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγούμε το νέο KIA EV9 στη Νότια Γαλλία

Το πρώτο pickup της KIA έρχεται να τα βάλει με Ford Ranger και Toyota Hilux (photos)

KIA EV9: Οι τιμές όλων των εκδόσεών του στην Ελλάδα (πίνακας)