Το ολοκαίνουριο KIA K3 «ταράζει τα νερά» στα μικρομεσαία sedan (photos)


Οι Κορεάτες βασίζονται στο προηγμένο και ευρύχωρο εσωτερικό του K3, που θα διαθέτει και ολοκαίνουρια sport έκδοση 2,0 L με 152 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 9/8/2023

Η KIA θέλει να θέσει νέα δεδομένα στα μικρομεσαία sedan και παρουσίασε στο Μεξικό το ολοκαίνουριο K3, με προηγμένο και άνετο εσωτερικό. Η ίδια το χαρακτηρίζει ως «fastback-style» και το προικίζει και με μια νέα sport έκδοση GT-Line με κινητήρα 2,0 L.

Το K3 θα κατασκευάζεται στο Μεξικό και αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρεία, την απόδειξη ότι ακόμα και τα οχήματα τέτοιων «αναλογιών» μπορούν να προσφέρουν μια ανταποδοτική εμπειρία παρόμοια με αυτά μεγαλύτερων κατηγοριών. «Με το ολοκαίνουργιο K3, προσφέρουμε σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και πολυπλοκότητα πρωτόγνωρα σε αυτή την κατηγορία», δήλωσε ο Sean Yoon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KIA North America.

Βασισμένο στη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας «Opposites United», η οποία συνδυάζει φαινομενικά αντιφατικές έννοιες όπως η τεχνολογία και η φύση, το KIA K3 συνδυάζει προηγμένα σχήματα, χρώματα και υφές. Το αποτέλεσμα είναι μια «τολμηρή» εμφάνιση, που χαρακτηρίζεται από τη σιλουέτα του σε στυλ fastback, το επιθετικό μπροστινό μέρος, τα αιχμηρά σχεδιαστικά στοιχεία και το χαρακτηριστικό μοτίβο στα LED φώτα ημέρας.

Στο πλάι, οι μαύρες λεπτομέρειες στους θόλους των τροχών μαζί με μια διπλή γραμμή που ξεκινά από το φτερό, δημιουργούν μια πιο στιβαρή εικόνα. Όσο για την οροφή, η κλίση της «αντανακλά» τη fastback σχεδίαση που καταλήγει στο πίσω μέρος, στο οποίο μια λεπτή γραμμή φωτισμού LED συνδέει μεταξύ τους τα φωτιστικά σώματα.

Η νέα έκδοση GT-Line προσφέρει μια πιο σπορ και πιο επιθετική εμφάνιση με μια μάσκα που διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τροχούς 17 ιντσών και διπλές απολήξεις εξάτμισης.

Το Kia K3 έχει μήκος 4.545 mm, πλάτος 1.765 mm, ύψος 1.475 mm και μεταξόνιο 2.670 mm, εξασφαλίζοντας άνετο, για την κατηγορία, χώρο για επιβάτες και αποσκευές, καθώς το πορτμπαγκάζ διαθέτει χωρητικότητα 544 lt.

Στο εσωτερικό, προσφέρει μια μοντέρνα, ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα, με φωτισμό περιβάλλοντος σε 64 διαφορετικά χρώματα. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση του πίνακα οργάνων 4,2 ιντσών και της πανοραμικής οθόνης infotainment 10,25 ιντσών σε μια ενιαία μονάδα, ένα πρόσφατα σχεδιασμένο τιμόνι εμπνευσμένο από το EV6 και ένα μινιμαλιστικό αλλά μοντέρνο και λειτουργικό ταμπλό με οριζόντιες γραμμές.

Οι επιλογές συνδεσιμότητας είναι αρκετές, ο εξοπλισμός ασφάλειας πλούσιος (6 αερόσακοι, ABS με ESC και πολλές λειτουργίες ADAS), ενώ για τους πίσω επιβάτες υπάρχουν ειδικοί αεραγωγοί για να απολαμβάνουν και αυτοί τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, το νέο K3 θα προσφέρεται με κινητήρα 1,6 L με ισχύ 123 PS, που συνδυάζεται με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και με 2λιτρο σύνολο 151 PS στη νέα sport έκδοση GT-Line. Επιπλέον, στη γκάμα θα υπάρχει και κινητήρας 1,4 L.

Το ολοκαίνουργιο Kia K3 θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές από το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και τις προδιαγραφές του μοντέλου θα ανακοινωθούν από κάθε χώρα σε εύθετο χρόνο. Μένει να αποδειχθεί αν θα βρεθεί και στην Ευρώπη.