Πυρετώδεις προετοιμασίες για το Cupra Tavascan στο Nurburgring


Η Cupra πρόκειται να αποκτήσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό crossover με το Tavascan.  Και τώρα κατασκοπεύσαμε για άλλη μια φορά ένα πρωτότυπο που δείχνει ότι η Cupra  δοκιμάζει εντατικά το νέο της μοντέλο στο Nurburgring.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 1/7/2022

Μετά το VW ID.4, το Skoda Enyaq και το Audi Q4 είναι τώρα ώρα για την Cupra. Αυτή τη φορά στο Nόrburgring για το ισχυρό ηλεκτρικό της μοντέλο που θα κάνει το ντεμπούτο του το 2024. Το Cupra Tavascan θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB των Ομίλων Volkswagen, η οποία επίσης στηρίζει το Volkswagen ID.4 και τα άλλα προαναφερθέντα μοντέλα.

Και ένα Volkswagen ID.4 είναι ακριβώς αυτό που χρησιμοποιεί η Cupra ως βάση για το πρωτότυπο όπου το μπροστινό μέρος Tavascan είναι κρυμμένο κάτω από βαρύ καμουφλάζ. Αναμένεται ότι το Cupra Tavascan θα είναι περισσότερο ένα crossover coupe όπως το ID.5, αλλά με μια ακόμα πιο σπορ πινελιά. Τα μοντέλα Cupra λέγεται πάντα ότι είναι πιο σπορ από τα υπόλοιπα μέλη του Ομίλου VW. Θυμηθείτε, αυτό είναι απλώς ένα πρωτότυπο με το μπροστινό μέρος Tavascan.

Ηλεκτροκινητήρες και στους δύο άξονες με συνολική ισχύ τουλάχιστον 306 PS που τροφοδοτούνται από μπαταρία 77 kWh θα βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δούμε κανονικά πρωτότυπα και θα δούμε καλύτερα τη συνολική σχεδίαση.