Renault Kadjar (2022): Επανασχεδίαση και εξηλεκτρισμός


Μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν το νέο Renault Kadjar κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης του. Τι περιμένουμε να φέρει τεχνικά το μεσαίο SUV των Γάλλων.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 7/7/2021

Το νέο Kadjar θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CMF-C της συμμαχίας Renault-Nissan, την ίδια με το Nissan Qashqai που παρουσιάστηκε μόλις πριν λίγο καιρό και αναμένεται πολύ βελτιωμένο σε όλους τους τομείς.

Μπορούμε με βεβαιότητα να περιμένουμε ήπια υβριδικά, αλλά και plug-in υβριδικά σύνολα. Με δεδομένο ότι στη γκάμα του νέου Qashqai δεν υπάρχει diesel έκδοση, είναι πολύ πιθανό το ίδιο να συμβεί και με το νέο Kadjar. Το κενό θα καλύψει μία νέα υβριδική έκδοση, που θα εξοπλίζεται με ένα από τα turbo σύνολα βενζίνης των Γάλλων, ενώ αργότερα θα υπάρξει και μία νέα plug-in υβριδική έκδοση με ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα εν είδη τετρακίνησης.

Αργότερα ίσως να υπάρξει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση, αν και αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Με ενδιαφέρον όμως αναμένουμε να δούμε εάν οι κινητήρες ντίζελ θα επιβιώσουν στη νέα γενιά Kadjar ή θα παροπλιστούν όπως και στο Nissan Qashqai.

Στις φωτογραφίες, παρά το βαρύ καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε ένα μοντέρνο και τολμηρό σχέδιο με λεπτά φώτα LED. Τα μπροστινά φώτα μοιάζουν εμφανισιακά με αυτά του Megane eVision Concept.

Το ντεμπούτο του νέου Renault Kadjar αναμένεται στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.