Σε διαδικασία εξέλιξης το επόμενο MINI John Cooper Works


Δεν θα είναι όλα τα μελλοντικά Mini ηλεκτρικά, θα υπάρχουν ακόμα μερικά MINI για διασκέδαση όπως το John Cooper Works που ανανεώνεται.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 4/8/2022

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν δύο εκδόσεις του MINI τα επόμενα χρόνια. Ένα EV που θα κατασκευάζεται στην Κίνα αλλά και ένα ακόμη λίφτινγκ στο τρέχον MINI με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι θα υπάρχουν δύο διαφορετικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες και σε δύο διαφορετικές ηπείρους! 

Με αυτόν τον τρόπο η Mini μπορεί ακόμα να προσφέρει ένα μοντέλο ICE σε ένα πακέτο που είναι καλά δοκιμασμένο, αλλά με τροποποιημένη πλατφόρμα και μερικές νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Αυτή τη φορά εντοπίσαμε την έκδοση MINI JCW για άλλη μια φορά, και αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια δοκιμών με ζεστό καιρό στη Νότια Ευρώπη.

Πιθανότατα θα δούμε τους ίδιους κινητήρες που γνωρίζουμε από την τρέχουσα σειρά, αλλά με μικρότερες τροποποιήσεις προκειμένου να ανταποκρίνονται στα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων. Το μπροστινό μέρος φαίνεται ελαφρώς πιο κοντό, αλλά αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι εξαιτίας του καμουφλάζ. Το μπροστινό μέρος είναι επίσης το μέρος όπου θα δούμε τις μεγαλύτερες εξωτερικές αλλαγές. Νέος προφυλακτήρας, νέα μάσκα και νέα φώτα που πιθανότατα θα αντικατοπτρίζουν αυτό του μοντέλου EV. Σε αυτό το πρωτότυπο μπορούμε να δούμε ότι τα φώτα έχουν μόνο προσωρινά εξαρτήματα.

Το πίσω μέρος φαίνεται να είναι βασικά ανέγγιχτο όπως στο παρόν μοντέλο, αλλά μπορούμε να δούμε νέους διαμορφωμένους πλαϊνούς καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι η ορατή τάπα βενζίνης στο τρέχον μοντέλο κρύβεται τώρα κάτω από μια μεγαλύτερη τάπα καυσίμου. Αυτό το πρωτότυπο έχει μόνο μία μεγάλη εξάτμιση στο πίσω μέρος, αλλά αναμένουμε ότι η έκδοση παραγωγής θα έχει τις τυπικές διπλές απολήξεις. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα είναι στο εσωτερικό με μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Η μικρότερη οθόνη μπροστά από τον οδηγό θα απουσιάζει καθώς όλες οι πληροφορίες θα προέρχονται από την οθόνη Head-Up ή τη μεγάλη οθόνη στη μέση. Η Intel μας λέει επίσης ότι ο διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων/εναλλαγής για τις αυτόματες εκδόσεις θα μετακινηθεί στην περιοχή ακριβώς κάτω από τη μεγάλη στρογγυλή οθόνη. Θα υπάρχουν πολύ λίγα κουμπιά σε όλα με τις περισσότερες λειτουργίες να ελέγχονται μέσω της οθόνης αφής. Το ντεμπούτο θα μπορούσε να προγραμματιστεί για το 2023 ως μοντέλο του 2024.