Συνεχίζει τις δοκιμές το VW ID. Buzz!


Κρυμμένο κάτω από το σώμα του Volkswagen T6.1, το επερχόμενο minivan της VW, ID.Buzz συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 9/6/2021

Κρυμμένο κάτω από το σώμα του Volkswagen T6.1 (που είναι μικρότερο και φαρδύτερο από το κανονικό T6), το επερχόμενο minivan της VW, ID.Buzz συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η Volkswagen έχει ήδη αποκαλύψει ότι η έκδοση παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού ID. Buzz θα αποκαλυφθεί το 2022 και θα ακολουθήσει επίσης και το ID. Cargo, η επαγγελματική έκδοση του ID.Buzz.

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι η διαθέσιμη χωρητικότητα της μπαταρίας θα είναι από 48 έως 111 kWh με μέγιστη αυτονομία που θα φτάνει έως τα 550 χιλιόμετρα (κατά τον κύκλο WLTP). Ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει απόδοση 150 kW και θα τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς.

Το 4κίνητο AWD θα είναι προαιρετική επιλογή και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 160 χλμ/ώρα. Θα υπάρχουν επίσης ηλιακά πάνελ στην οροφή που θα μπορούσαν να προσφέρουν επιπλέον αυτονομία έως και 15 χιλιομέτρων.

Το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας, η VW Commercial Vehicles έκανε μάλιστα γνωστό ότι από το 2025 το ID.Buzz θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό minivan που θα διαθέτει πλήρως αυτόνομη οδήγηση.