Το «αποκαλυπτικό» KIA EV9 GT μπήκε στο Nurburgring για γρήγορους γύρους (photos)


Η επερχόμενη «καυτή» έκδοση του θηριώδους SUV άφησε τα χιόνια και μπήκε στην πίστα για να δείξει τις αρετές της, με πιο αποκαλυπτική εμφάνιση.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 30/3/2024

Στα τέλη του περασμένου μήνα, οι συνεργάτες μας εντόπισαν για πρώτη φορά το επερχόμενο KIA EV9 GT να δοκιμάζεται στις χιονισμένες περιοχές της Σουηδίας.

Πρόκειται για την «καυτή» παραλλαγή του θηριώδους ηλεκτρικού SUV, το οποίο πριν από λίγες ώρες αναδείχθηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» και «Κορυφαίο EV». Έτσι, με νωπές τις δάφνες από τη διπλή διάκριση, οι Κορεάτες συνεχίζουν την εξέλιξη της κορυφαίας, από πλευράς επιδόσεων, έκδοσης.

Αυτή τη φορά το πρωτότυπο βρέθηκε στο χώρο που προσφέρει όλες τις προδιαγραφές για να δείξει τις δυνατότητές του. Αυτός δεν είναι άλλος από την πίστα του Nurburgring. Έτσι, «αναπόφευκτα», έχασε το βαρύ καμουφλάζ με τα επιπρόσθετα πάνελ και εμφανίστηκε με πιο «λιτή» κάλυψη. Ασφαλώς συνεχίζει να κρύβει σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες του αμαξώματος, όμως δεν παραμορφώνει τη σιλουέτα του.

Έτσι, μπορέσαμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τις σπορ σχεδιαστικές αλλαγές σε διάφορα τμήματά του, ειδικότερα στον εμπρός προφυλακτήρα με τις κάθετες εισαγωγές αέρα. Αρκετά από τα στοιχεία του παραπέμπουν στην έκδοση GT-Line, ιδίως στο πίσω μέρος. Ωστόσο είναι ακόμα αρκετά νωρίς και αναμένεται να εμφανιστούν αργότερα περισσότερες διαφοροποιήσεις.

Μπορεί οι τροχοί να μην δείχνουν αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι, ωστόσο στον πίσω άξονα εμφανίζονται οι πράσινες δαγκάνες των φρένων, που υπάρχουν και στο EV6 GT και δείχνουν την ύπαρξη του ισχυρότερου συστήματος πέδησης. Ασφαλώς θα τοποθετηθούν και στους τροχούς του μπροστινού άξονα.

Οι συνεργάτες μας δεν είχαν τη δυνατότητα για λήψεις από το εσωτερικό, αλλά δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από πλευράς τεχνολογίας. Πιθανή είναι η ύπαρξη πράσινων ραφών στα καθίσματα, αντίστοιχες με αυτές του χρώματος των φρένων, αλλά και διάφορες ανάλογες διακοσμητικές πινελιές.

Όσο για την ισχύ του; Η KIA δεν έχει δώσει καμία πληροφορία, ωστόσο θα μπορούσε να «δανειστεί» τους ηλεκτροκινητήρες του EV6 GT, που αποδίδουν συνολική ισχύ 585 PS και ροπή 740 Nm. Εκτός αν η εταιρεία θέλει να προικίσει τη ναυαρχίδα της με ακόμα περισσότερη δύναμη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η παρουσίαση του KIA EV9 GT αναμένεται εντός του 2024, ώστε να φτάσει στις αγορές στις αρχές του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγούμε το νέο KIA EV9 στη Νότια Γαλλία

Το πρώτο pickup της KIA έρχεται να τα βάλει με Ford Ranger και Toyota Hilux (photos)

KIA EV9: Οι τιμές όλων των εκδόσεών του στην Ελλάδα (πίνακας)